Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kraj pořádá veřejnou diskusi k regionální surovinové politice

Mgr. Langer Jiří

  • 13. 04. 2011 15:12
  • Školství

Sdílet článek

 

Liberecký kraj pořádá od 20. do 28. dubna postupně v Semilech, Frýdlantě, Mimoni a v Liberci veřejné diskuse v souvislosti s aktualizací dokumentu Regionální surovinová politika Libereckého kraje.

„Regionální surovinová politika patří k zásadním strategickým dokumentům kraje. Zabývá se využíváním surovinového potenciálu území, hodnotí zásoby surovin, vývoj těžby a její vliv na životní prostředí, analyzuje vývoj potřeby surovin a navrhuje opatření pro využívání nerostných surovin v kraji do roku 2020,“ uvedl náměstek hejtmana LK Vít Příkaský, pověřený vedením resortu hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů a rozvoje venkova..

Tyto veřejné diskuse se podle něj kraj rozhodl uspořádat ještě před tím, než se bude konat oficiální veřejné projednání, jehož povinnost ukládá zákon č. 100/2001 Sb. o posuzování vlivů na životní prostředí a veřejné zdraví (tzv. SEA).

„Důvodem je umožnit veřejnosti se s tímto dokumentem seznámit, uplatnit své připomínky a náměty a ovlivnit tak finální podobu dokumentu, který se po projednání v Radě a Zastupitelstvu Libereckého kraje stane závazným dokumentem pro vydávání stanovisek Libereckého kraje a jeho odborných složek k záměrům zabývajícím se využitím nerostných surovin,“ zdůraznil náměstek hejtmana

Přijďte se zeptat na tyto a další otázky na veřejné diskuse k návrhu nové Regionální surovinové politiky Libereckého kraje, které se budou konat:

20.4.       17:00       v Semilech, budova Radnice, Husova 82, 2. poschodí

21.4.       15:00      ve Frýdlantě, budova Radnice, nám. T. G. Masaryka 37, 1. poschodí

27.4.       17:00       v Mimoni, budova městského úřadu, zasedací místnost č. 3

28.4.       15:00      v Liberci, budova Krajského úřadu Libereckého kraje, zasedací místnost 326,

 

Případné dotazy zodpoví:RNDr. Ivana Pecháčková       ivana.pechackova@krai-lbc.cz,  Tel.: 485 226 572     

S návrhem aktualizace je možné se seznámit na webových stránkách Libereckého kraje:

        http://regionalni-rozvoi.krai-lbc.cz/pagel874/Regionalni-surovinova-politika

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky