Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kraj připravil workshop a konzultační den pro česko-polské projekty

Mgr. Langer Jiří

  • 16. 03. 2011 16:36

Sdílet článek

 

Na Krajském úřadě Libereckého kraje v Liberci se dnes konal workshop pro žadatele, kteří připravují projekt do Operačního programu (OP) přeshraniční spolupráce Česká republika - Polská republika 2007-2013. Podobné workshopy se budou konat v průběhu března v deseti vybraných  městech v česko- polském dotačním území.

Žadatele přivítal Vít Příkaský /ČSSD), náměstek hejtmana Libereckého kraje.

„Z programu přeshraniční spolupráce ČR – Polsko bylo podpořeno velké množství projektů a proto je již velká část prostředků vyčerpána. Celkem bylo schváleno 160 projektů, z toho ve 30 projektech se objevuje žadatel z Libereckého kraje. Žadatelé přesto mohou i nadále podávat projekty zaměřené na ochranu životního prostředí, rozvoj podnikatelského sektoru, podporu spolupráce v oblasti vzdělávání, územní spolupráce veřejných institucí a na podporu společenských, kulturních a volnočasových aktivit. Pro celé dotační území je k dispozici celkem 9 968 998 EUR,“ uvedl náměstek hejtmana pro evropské projekty Vít Příkaský (ČSSD).

Na tomto workshopu byli žadatelům k dispozici zástupci odboru regionálního rozvoje a evropských projektů KÚ LK, Společného technického sekretariátu Olomouc a Maršálkovského úřadu Dolnoslezského vojvodství.

Účastníci workshopů byli rozděleni do skupin podle oblastí podpory, do kterých připravují své projektové záměry. Účastníci pracovali společně při vyplňování projektových žádostí a mohli svou práci konzultovat s pracovníky výše zmíněných úřadů. Přínosem workshopu bylo získání zkušeností, na co si dát při vyplňování žádostí pozor, na co se zaměřit a žadatelé si odnesli konkrétní připomínky a podněty k vlastnímu záměru. Na závěr workshopu žadatelé představili svůj projektový záměr a každý se mohl k tomuto projektu vyjádřit.

Jedna z posledních možností odevzdání žádostí do programu přeshraniční spolupráce ČR - Polsko je do 15. června 2011. Žádosti je možné odevzdávat přímo ve Společném technickém sekretariátu (JTS) Olomouc. Další informace získáte na www.cz-pl.eu a www.kraj-lbc.cz/rozvoj.

Konzultační den, na kterém budou zástupci Krajského úřadu Libereckého kraje a Společného technického sekretariátu Olomouc, se uskuteční 17. března 2011.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky