Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Krajská konference o myslivosti řešila stavy srnčí zvěře a dotace

Mgr. Langer Jiří

  • 16. 05. 2007 00:00

Sdílet článek

[id:5172|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Myslivecká konference 2007 se v sobotu 12. května uskutečnila v budově Krajského úřadu Libereckého kraje. Záštitu převzal a osobně se zúčastnil Radim Zika, náměstek hejtmana Libereckého kraje pověřený vedením resortu rozvoje venkova, zemědělství, životního prostředí a informatiky.

Již 4. ročník konference pořádal Krajský úřad LK ve spolupráci s Okresní agrární komorou Jablonec nad Nisou a Liberec a Asociací profesionálních myslivců České republiky.

„Program byl tentokrát zaměřen na srnčí zvěř, která naše myslivce, ale zejména lesníky a zemědělce trochu trápí,“ uvedl Radim Zika.

Na toto téma velice zajímavě vystoupil MVDr. Miroslav Vodňanský ze Středočeského institutu ekologie zvěře, Veterinární a farmaceutické fakulty Brno, který upozornil, že stavy srnčí zvěře jsou vysoké a je třeba počty snižovat.

MVDr. Vodňanský kriticky, ale přitom konstruktivně, hodnotil práci českých myslivců se srnčí zvěří a porovnával ji s vlastními zkušenostmi z Rakouska. „Je třeba snížit počty srnčího v ČR o zhruba 200 tisíc kusů,“ řekl.

Z dalších zajímavých referátů připomeňme přednášku MVDr. Františka Frola, tajemníka Mezinárodního sdružení myslivců příhraničí ČR, který seznámil účastníky konference  s činností sdružení, MVDr. Miroslava Kurfürsta z Krajské veterinární správy pro Liberecký kraj, který informoval o aktuální veterinární situaci v ČR a v našem regionu.  Jiří Černý informoval o myslivecké statistice, vývoji početních stavů lovu zvěře v honitbách Libereckého kraje, Martin Mrázek ze Zemědělské agentury a Pozemkového úřadu Liberec a Renáta Brettschneiderova z KÚLK referovali o dotacích do myslivosti.

„Konference se účastnilo na 90 odborníků z myslivecké i zemědělské branže a to je velký úspěch,“ podtrhl náměstek hejtmana s tím, že cílem konference bylo poskytnout základní informace držitelům a uživatelům honiteb a o aktuálních problémech myslivosti.

Závěry z konference budou zobecněny nejen pro držitele a uživatele honiteb, ale též pro zemědělce a pracovníky státní správy působící v této oblasti a současně zveřejněny na webových stránkách Krajského úřadu Libereckého kraje.

„Navíc budou publikovány ve sborníku z této konference,“ uzavřel Karel Pop, vedoucí oddělení vodního a lesního hospodářství, státní správa lesů a myslivost KÚLK, který konferenci spolupořádal.

 




Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky