Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Krajská nemocnice Liberec a VZP pořádají diskusi o onkologické péči

Mgr. Langer Jiří

  • 18. 01. 2010 19:44

Sdílet článek

 

Liberecký kraj ve spolupráci s Krajskou nemocnicí v Liberci, a.s., a Krajskou pobočkou VZP v Liberci pořádá odbornou diskusi na téma "Koncepce onkologické péče v Libereckém kraji" 25. ledna 2010 od 15 hodin, 3. patro – multimediální sál č. 1 – v sídle Krajského úřadu Libereckého kraje, U Jezu 642/2a, Liberec.

„Celokrajský seminář – diskuse se bude zabývat organizací onkologické péče v Libereckém kraji. Pozvali jsme přední kapacity onkologické péče v České republice,“ uvedl radní pro zdravotnictví Pavel Novák.

Účelem jednání je podle něj představení systému onkologické péče a nastavení pravidel spolupráce nemocnic v Libereckém kraji.

Pokládáme za nutnou účast managementů nemocnic Libereckého kraje a dalších lékařů, kteří se společně s onkology podílejí na péči o pacienty s nádorovými onemocněními, dále účast představitelů zdravotních pojišťoven, politiků a v nepolední řadě zástupců sdělovacích prostředků,“ doplnil radní s tím, že krátký tiskový briefing je pro zájemce z řad novinářů plánován na 16.30 hodin  

Program:  

  • Úvodní slovo, MUDr. Pavel Novák, člen rady kraje pověřený vedením resortu                                          zdravotnictví, MUDr. Luděk Nečesaný, MBA, generální ředitel Krajské nemocnice Liberec, a. s.

 

  • Národní onkologický program - jaký bude rok 2010, prof. MUDr. Jiří Vorlíček, CSc., ředitel Masarykova onkologického ústavu v Brně a předseda České onkologické společnosti

 

  • Čísla, která by nás měla zajímat - vyhodnocení dat Národního onkologického registru a dalších pro LK, doc. MUDr. Ladislav Dušek, Ph. D., ředitel Institutu biostatistiky a analýz při Masarykově univerzitě v Brně

 

  • Představení Komplexního onkologického centra Krajské nemocnice Liberec, a. s., MUDr. Jiří Bartoš, MBA, primář KOC Krajské nemocnice Liberec, a. s.

 

  • Názor VZP na koncentraci péče do KOC Krajské nemocnice Liberec, a. s., Ing. Jiří Benedikt, ředitel krajské pobočky VZP V Liberci

 

  • Diskuse

                                                    

 Krajská nemocnice Liberec získala z Evropského fondu pro regionální rozvoj přes 138 milionů korun(v programu onkologie jde o částku přes 68 milionů korun), které se projeví na výrazné modernizaci technického vybavení nemocnice a přispějí tak ke kvalitnější péči a zvýší úroveň poskytování služeb liberecké nemocnice. Částkou 12 milionu přispělo také Ministerstvo zdravotnictví ze státního rozpočtu. Celková výše investice do onkologického centra je 80 450 000 Kč.

Krajská nemocnice Liberec poskytuje základní, specializovanou a vysoce specializovanou péči pro celý Liberecký kraj, v řadě oborů i pro pacienty z celé ČR

(neurochirurgie, traumatologie, spinální jednotka, kardiologie atd.). Například oddělení urologie v KNL, a.s. je v současnosti nejlépe vybaveným pracovištěm v kraji. Je také krajským centrem pro diagnostiku a léčbu nádorových onemocnění a endoskopickou miniinvazivní operativu. V roce 2008 bylo na tomto oddělení hospitalizováno 1 214 klientů, provedeno bylo celkem 10 394 ambulantních vyšetření.

V počtu ošetřených pacientů (hospitalizovaných, ambulantně ošetřených) se řadí krajská nemocnice mezi jedny z největších krajských nemocnic v ČR. Rozsah péče byl zajištěn na 46 odděleních se 136 pracovišti. Celková kapacita je 973 lůžek, z toho 734 v akutní péči, 97 v intenzivní péči a 142 lůžek v následné péči. Ročně je hospitalizováno v průměru 40 tisíc pacientů, ambulantně ošetřeno přibližně 470 tisíc pacientů. V roce 2008 zde provedli 19 758 operačních zákroků. V porodnici se narodilo 1 576 dětí. Krajská nemocnice Liberec, a.s. je nositelkou titulu Baby Friendly Hospital a je certifikována dle standardu ISO 9001-2000.                                     

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky