Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Krajská nemocnice v České Lípě má moderní multioborové JIP

Mgr. Langer Jiří

  • 02. 09. 2010 16:00
  • Školství

Sdílet článek

 

Ministr zdravotnictví České republiky doc. MUDr. Leoš Heger, CSc., hejtman LK Stanislav Eichler a předseda představenstva Nemocnice s poliklinikou v České Lípě a zároveň krajský radní pro ekonomiku Zdeněk Bursa (oba ČSSD) slavnostně přestřihli pásku do nové multioborové jednotky intenzivní péče (JIP).

 

Podle hejtmana to byla pro nemocnici velmi důležitá investice.

„Stavba si vyžádala celkem 39 milionů korun, z toho 37 milionů zaplatil Liberecký kraj. Investovali jsme zejména ve prospěch pacientů, ale i zaměstnanců, aby se zvýšila kvalita zdravotní péče pro spádovou oblast s více než sto tisíci obyvateli,“ zdůraznil hejtman.

Jak informoval ředitel nemocnice Petr Chmátal, pokud by nové oddělení nevzniklo, Všeobecná zdravotní pojišťovna (VZP) by s nemocnicí nepodepsala smlouvu na velké ortopedické operace. 

Moderní multioborový JIP s deseti lůžky se nachází v pátém patře nemocnice. Bude sloužit nejen pacientům z chirurgického oddělení, ale také pacientům z ortopedie, urologie a gynekologie. „Kolaudace stavby se uskutečnila 12. srpna,“ připomněl radní pro ekonomiku Zdeněk Bursa.s tím, že následovat bude rekonstrukce ubytovny pro zaměstnance, výměna oken a rekonstrukce střech, na které již NsP Česká Lípa získala dotaci z Operačního programu Životní prostředí v celkové výši 42,5 milionů korun.

Českolipská nemocnice je jednou ze dvou krajských nemocnic v Libereckém kraji. Pracuje v ní 860 zaměstnanců a každoročně zde lékaři hospitalizují okolo 20 tisíc pacientů
Slavnostního zahájení se zúčastnili také členové Rady LK Pavel Novák a Pavel Petráček, ředitel krajské pobočky VZP Jiří Benedikt, poslanci Cyril Zapletal a Petr Skokan, senátor Karel Kapoun a další hosté.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky