Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Krajské jízdenky Idol a Libnet+ jsou výhodné nejen pro turisty

Mgr. Langer Jiří

  • 06. 08. 2009 00:00

Sdílet článek

[id:8517|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Čas prázdnin a dovolených vrcholí. Nový dopravní integrovaný systém IDOL, který byl spuštěn 1. července 2009, nabízí zajímavé  jízdenky IDOL+ a LIBNET+. S jízdenkou LIBNET+ a LIBNET5+ lze výhodně vycestovat  také po Euroregionu Nisa. Obeznámený cestující zaplatí až o několik desítek korun méně než za obyčejné jízdné.

. „S těmito jízdenkami můžete využívat vlak, MHD i příměstské autobusy a to na území Libereckého kraje. Cestovat s jízdenkou LIBNET+ můžete s vybranými dopravci také v Německu na území dopravního svazu ZVON a na vybraném území v Polsku,“ uvedl náměstek hejtmana LK pro dopravu Martin Sepp.

IDOL+ je elektronická jízdenka, kterou lze jednouše pořídit na personifikovanou opuscard. Platná je na území celého Libereckého kraje u všech dopravců. LIBNET+ je papírová jízdenka, která je vydávána dopravním svazem ZVON již od roku 2004. Oba typy jízdenek si mohou cestující pořídit téměř u každého zapojeného dopravce ČSAD, v osobních pokladnách ČD i v předprodeji MHD.

V nabídce jsou tři typy jízdenek Libnet+, vybrat si můžete podle počtu cestujících a navíc si můžete koupit mezinárodní “lítačku” i pro kolo. Libnet+ pro jednu osobu stojí bez ohledu na věk 160 korun, Libnet5+ až pro pět osob bez ohledu na věk za 320 korun a jízdenka pro kolo je za 90 korun. Tu je však možno koupit pouze u dopravce České dráhy

Myslím, že mnoho cestujících ocení finanční výhodnost těchto jízdenek. Pro jiné může být předností nové rozšíření platnosti jízdenek LIBNET+ i na vlaky kategorie rychlík a to na území Libereckého kraje,“ upozornil náměstek s tím, že rozšíření se týká také doby platnosti jízdenek. Ta byla prodloužena až do 04:00 hodiny ranní následujícího dne.

Majitelé nové opuscard budou mít pořízení jízdenek jednodušší. Mohou zaplatit jízdné z elektronické peněženky. Navíc se pořízením a využíváním opuscard zapojují do nového Benefit programu. Ten jim přinese další výhody spojené se slevami až 50% v síti téměř 400 míst poskytujících služby v rámci volného času, cestovního ruchu a kultury.

„Novou bezkontaktní čipovou opuscard lze pořídit na kontaktních místech po celém Libereckém kraji. Po vyplnění žádosti s fotografií lze tuto personifikovanou kartu získat do 21 dnů,“ připomněl Martin Sepp.

Pro více informací o kartě a systému IDOL mohou cestující využít infolinku na telefonním čísle 485 110 073, případně internetové stránky www.iidol.cz.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky