Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Krajské kolo projektu ENERSOL 2011 vyhrál Michal Tregler ze SUPŠ sklářské v Železném Brodě

Mgr. Langer Jiří

  • 10. 03. 2011 16:45

Sdílet článek

 

Krajské kolo projektu ENERSOL 2011 na téma Úspory energií, obnovitelné zdroje energií a snižování emisí v dopravě, se uskutečnilo ve středu 9. března v budově  budově sídla Libereckého kraje za přítomnosti náměstka hejtmana Radka Cikla (ČSSD), vedoucí odboru školství Jiřiny Princové, vedoucí odboru životního prostředí Jaroslavy Janečkové, Milana Prskavce z Národního ústavu odborného vzdělávání a Jiřího Herodese ze Vzdělávací agentury Kroměříž.

Před odbornou porotou prezentovali celkem 6 projektů žáci zapojených střeních škol Libereckého kraje. Mezi nimi excelovali Michal Tregler ze Střední uměleckoprůmyslové školy sklářské, Železný Brod, Smetanovo Zátiší, s projektem Okapový systém na výrobu elektrické energie, Jan Havrda, Michal Malý, Tomáš Palas ze Střední průmyslové školy stavební, Liberec, Sokolovské náměstí, s projektem Ekologie naruby a Petr Bartoníček ze Střední odborné školy a Gymnázia, Liberec, s projektem Úspory energie v obchodních centrech. Tito studenti vytvoří krajské reprezentační družstvo, které se zúčastní národního kola v Jihlavě ve dnech 24. – 25. března 2011.

„Liberecký kraj podobné aktivity vítá a podporuje. Bohužel s ohledem na velikost a počet škol v našem kraji nemůžeme co do kvantity předložených projektů konkurovat krajům, jakými jsou třeba Středočeský, nebo Jihomoravský. Můžeme ovšem konkurovat kvalitou a to jsme ukázali už v loňském roce skvělým výsledkem v národním kole, kdy dal Liberecký kraj jasně najevo, že se s ním musí počítat,“ říká Radek Cikl, náměstek hejtmana.    

Do projektu se zapojily následující školy: Střední odborná škola a Gymnázium, Liberec, Na Bojišti 15, Střední průmyslová škola technická, Jablonec n. Nisou, Belgická 4852, Střední průmyslová škola stavební, Liberec, Sokolovské náměstí 14, Integrovaná střední škola, Semily, 28. října 607, Obchodní akademie, Hotelová škola a Střední odborná škola, Turnov, Zborovská 519, Střední odborná škola, Česká Lípa, Střední uměleckoprůmyslová škola sklářská, Smetanovo zátiší, Železný Brod, Gymnázium a SOŠPg, Liberec, Jeronýmova, Obchodní akademie a JŠ, Liberec Šamánkova, SPŠ SE a VOŠ, Liberec, Masarykova, SŠ strojní stavební a dopravní, Liberec, Truhlářská.

Krajské kolo soutěže Enersol organizuje Liberecký kraj, odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu ve spolupráci s regionálním vzdělávacím centrem při SOŠaG, Liberec, za odborné podpory odboru životního prostředí a zemědělství a odboru regionálního rozvoje a evropských projektů Krajského úřadu Libereckého kraje.

„Liberec bude navíc ve dnech 14. – 15. dubna hostit i mezinárodní konferenci projektu Enersol za účasti zahraničních hostů ze Slovenska, Slovinska, Rakouska a Německa,“ dodává Radek Cikl.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky