Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Krajské kolo projektu Enersol má své vítěze

Šírová Květa

  • 16. 03. 2010 13:59

Sdílet článek

První krajské kolo projektu ENERSOL 2010 na téma Úspory energií, obnovitelné zdroje energií a snižování emisí v dopravě, se uskutečnilo ve čtvrtek 11. března v budově  Krajského úřadu Libereckého kraje za přítomnosti členů Rady LK - náměstků hejtmana Víta Příkaského a Radka Cikla a radního LK Jaroslava Podzimka.  

Projekt Enersol je zaměřen na přiblížení problematiky obnovitelných zdrojů energie a úspor žákům středních škol. Žáci zpracovávají projekty zaměřené na tuto tématiku a prezentují je na soutěži. Šest nejlepších soutěžících tvoří reprezentační družstvo Libereckého kraje a zúčastní se 25. – 26. 3. 2010 celostátní soutěže v Otrokovicích,“ vysvětluje Radek Cikl, který nad akcí převzal záštitu.

Nejlepší práce představili studenti Petr Bartoníček ze Střední odborné školy a Gymnázia, Liberec, projekt Využití solárních panelů pro osvětlení informačních tabulí a Šárka Mertová ze Střední odborné školy, Česká Lípa - projekt Ekologická rekonstrukce domu.

Historicky první soutěži předcházel vzdělávací seminář pro žáky středních škol a koordinátory z řad pedagogů. Do projektu se zapojily školy: Střední odborná škola a Gymnázium, Liberec, Střední průmyslová škola technická, Jablonec n. Nisou, Střední průmyslová škola stavební, Liberec, Integrovaná střední škola, Semily, Obchodní akademie, Hotelová škola a Střední odborná škola, Turnov, Střední odborná škola, Česká Lípa, Střední uměleckoprůmyslová škola sklářská, Železný Brod.

„Na programu vzdělávacího semináře se podíleli přednášející přímo z praxe a jejich zkušenosti byly pro žáky středních škol velice užitečné při orientaci v problematice obnovitelných zdrojů energie a úspor,“ vysvětluje Vít Příkaský.

 Projekt Enersol organizuje Liberecký kraj, odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu ve spolupráci s regionálním vzdělávacím centrem při SOŠaG, Liberec, za odborné podpory odboru životního prostředí a zemědělství a odboru regionálního rozvoje a evropských projektů Krajského úřadu Libereckého kraje.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky