Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Krajský mrakodrap již poosmnácté hostí Memoriál záchranářů z Manhattanu

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 07. 09. 2018 00:00

Sdílet článek

Memoriál záchranářů z Manhattanu v tuto sobotu již tradičně uctí památku obětí útoků z 11. září 2001 v New Yorku. Dějištěm závodu hasičů, policistů a zdravotnických záchranářů bude stejně jako v minulých letech výšková budova a přilehlé parkoviště sídla Libereckého kraje.

Závodníky čeká silový víceboj a výstup do 17. patra a 21. podlaží s plnou výbavou a v dýchacích maskách. V silovém víceboji na soutěžící čekají například dvoumetrové bariéry, závaží, které je nutné přemístit tlučením palicí, přesun figuríny po vyznačené trase a další překážky. Během výstupu do výškové budovy mají hasiči zapnuté dýchací přístroje, na sobě nasazenou přilbu a zásahový komplet. V jiné předepsané výstroji závodí záchranáři a policisté.

Závod pod záštitou hejtmana Libereckého kraje Martina Půty tradičně pořádá Sbor dobrovolných hasičů Růžodol I ve spolupráci s Hasičským záchranným sborem Libereckého kraje.

Časový harmonogram soutěže:

08:00 – 08:30             Prezentace závodníků

09:00 – 09:15             Nástup soutěžících k slavnostnímu zahájení (parkoviště za KÚ LK)

09:00 – 11.30             Silový víceboj (disciplíny se prolínají)

10:00 – 15:00             Výstupy do výškové budovy (disciplíny se prolínají)

14:30 – 15:30             Vyhlášení vítězů, vyhodnocení akce

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky