Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Krajský úřad hostí první ročník Konference kvality

Mgr. Andrea Fulková

vedoucí oddělení tiskového a vnějších vztahů

  • 12. 04. 2019 00:00
  • Rozvoj

Sdílet článek

První ročník Konference kvality 2019 ve dnech 15. a 16 května je určena zejména zástupcům měst, obcí, regionů a jejich partnerům, kteří mají zájem o prosazování inovativních postupů v oblasti KVALITY a STRATEGICKÉHO PLÁNOVÁNÍ.

Jednou z hlavních výzev pro regiony a města současnosti i blízké budoucnosti je plné využití digitální revoluce, která přináší ohromné množství informačních zdrojů generovaných tak, jak moderní doba a život běží. Koncept inteligentních měst (dále SMART CITIES) je postaven na cestě k udržitelnému rozvoji měst, zavádění moderních technologií do řízení měst s cílem zlepšit kvalitu života obyvatel a zefektivnit a zoptimalizovat správu věcí veřejných. Aplikovatelnost konceptu nejvyšší efekty přináší především v oblasti dopravy, energetiky a zavádění moderních informačních a komunikačních technologií (ICT), odpadovém hospodářství, vodohospodářství, egovernmentu a krizové řízení i dalších oblastech.

Průnikem všech prezentací, které budou vysoce erudovaní řečníci v průběhu naší konference představovat v rámci svých odborných přednášek, je KVALITA a její IMPLEMENTACE DO PROCESŮ ŘÍZENÍ jakékoliv organizace provozující svou činnost v oblasti veřejného, neziskového i podnikatelského sektoru. Koncept SMART CITIES totiž nelze efektivně a optimálně uchopit, pokud není nastaveno kvalitní prostředí pro jeho realizaci. Smart City musí uvést do souladu dva přístupy – ENVIROMENTÁLNÍ OPTIMALIZACI a SOCIÁLNÍ INTERAKCI. Mezi prezentujícími  na hodinové přednášce v rámci druhého dne konference v dopoledním bloku přednášek bude i poslaned Mgr. Václav Klaus ml., předseda výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu.

Výhody SMART ŘEŠENÍ na místní i regionální úrovni v oblasti strategického plánování (místní i regionální politiky rozvoje) umožní rozvoj měst odpovědnějším způsobem, založeným na pilířích UDRŽITELNÉHO ROZVOJE.

Protože koncept Smart Cities nelze vnímat jako stav, ale postupný PROCES, organizátoři 1. ročníku KONFERENCE KVALITY v Liberci mají ambici představit dobrou praxi v oblasti metod a přístupů managementu kvality, dobrou praxi excelentních organizací, diskutovat právní aspekty veřejných zakázek, zkušenosti z oblasti partnerství a zdravého plánování, informovat o možnostech financování SMART projektů a aktuálním stavu přípravy ČR na programové období 2021+.

Pro podrobnější informace kontaktujte za organizátorský tým Ing. Barbaru Vítkovou, vitkova@effem.cz, tel. 724 326 684. Rezervujte si ve svých kalendářích termín 15.–16. 5. 2019 pro LIBEREC, registrace je spuštěna na webových stránkách www.effem.cz, kde najdete podrobnější informace a veškeré výstupy konference.

Konferenci pořádí společnost EFFEM BV, s.r.o. a QC GROUP, s.r.o. Záštitu nad akcí převzala ministryně pro místní rozvoj Ing. Klára Dostálová a radní Libereckého kraje Ing. Radka Loučková Kotasová, pověřena řízením rezortu hospodářského a regionálního rozvoje.

Zdroj: www.effem.cz

  • Konference kvality (.pdf)
    529 kB
    12. 04. 2019 22:18
  • program (.pdf)
    835 kB
    12. 04. 2019 22:18

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky