Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Krajský úřad školí úředníky na správní právo a řád bezplatně

Mgr. Langer Jiří

  • 27. 03. 2013 16:26

Sdílet článek

 

Více než 3000 úředníků obcí a měst už absolvovalo od roku 2005 školení správního práva a správního řádu na Krajském úřadě Libereckého kraje, U Jezu, v Liberci. Zatím poslední se koná 28. a 29. března v 8 hodin v multimediálním sále KÚ LK, a bude opět úplně plno.

Přihlášeno je 100 lidí, přednášet a vysvětlovat bude Jiří Němec, vedoucí správního odboru KÚ LK. „Zákon č. 500/2004 Sb. je  základní procesní právní norma pro celou oblast veřejné správy. Její znalost je předpokladem pro výkon pracovní činnosti všech úředníků nejen pro státní správu a vydávaní správních rozhodnutí, ale čím dále tím více i pro oblast samosprávného rozhodování zastupitelů, Příkladem je rozhodovací proces o přiznávání dotací, při němž se právní správní řád minimálně v rozsahu základních zásad řízení vztahuje. Navíc rozhodnutí zastupitelstva jsou přezkoumatelná ve správním soudnictví,“ upozornil Jiří Němec.

V zájmu naplňování dlouhodobé strategie krajského úřadu, aby veřejná správa byla vykonávána co nejlépe nejen na krajském úřadě, ale také a možná především na všech 215 obcích LK, pořádá KÚ LK seminář samozřejmě v rámci metodické pomoci zdarma.

„Pro zajímavost, obdobný seminář v Institutu pro veřejnou správu v Benešově stojí aktuálně 4.070 korun za jednoho účastníka. Šetříme tak rozpočty obcí,“ prozradil vedoucí správního odboru.

Krajský úřad LK rovněž vydává podle něj metodická stanoviska ke správnímu řádu, kterých je již rovných 50, a jsou zveřejněna na krajských webových stránkách www.kraj-lbc.cz

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky