Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Krajští zastupitelé mají možnost se před hlasováním zúčastnit semináře o středním školství

Mgr. Langer Jiří

  • 28. 03. 2011 16:34

Sdílet článek

 

Zastupitelstvo Libereckého kraje bude již na svém úterním zasedání projednávat návrh na sloučení pěti středních škol v Libereckém kraji. K rozhodování v tak zásadní věci je jistě ale zapotřebí mít dostatek informací, a tak v průběhu úterního dopoledne bude pro zastupitele uspořádán další seminář.

„Na něm budou seznámeni s celkovou situací ve středním školství v kraji a s hlavními důvody, které vedly k vytvoření návrhu změn v síti středních škol. Na semináři se politici budou moci seznámit také s detaily předkládaného materiálu nebo s projekcí nepříznivého vývoje počtu žáků v jednotlivých školách v následujících letech,“ uvedl náměstek hejtmana LK pro školství Radek Cikl.

Změny v síti středních škol plánují podle něj téměř všechny kraje po celé republice. Důvod je zřejmý. Žáků razantně ubývá, kraje tak získávají od státu méně finančních prostředků na platy pedagogů a samy nemají prostředky na to, aby rozdíl hradily. Míst ve školách je přitom výrazný nadbytek. V případě, že by došlo ke snížení počtu tříd a škol, mohl by systém fungovat efektivněji a školy by mohly více investovat do vlastního rozvoje a zkvalitňování výuky.

 

Odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Libereckého kraje předložil návrh změn v síti středních škol k veřejnému připomínkování již v listopadu minulého roku. Některé připomínky veřejnosti byly zohledněny a z přepracovaného materiálu vzešel materiál navrhující sloučení pěti středních škol, který nyní bude Zastupitelstvo projednávat. V případě, že by zastupitelé materiál schválili, školy budou administrativně sloučeny již v červenci 2011.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky