Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Krkonošský výlet nabídne výhledy, lezení v korunách stromů i závody motokár

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 27. 11. 2020 12:43
  • Cestovní ruch
  • Rozvoj

Sdílet článek

Než Krkonoše definitivně zapadnou sněhem, lze se ještě rychle vydat na výšlap na úbočí Kotle, jedné z nejhezčích hor Krkonoš. Odměnou budou výhledy na horské město Rokytnice nad Jizerou, zvané místními nářečně Roketnice.

„Je to asi poslední tip na letošní podzimní výlet. V nadcházejících týdnech už v Krkonoších nejspíš napadne sníh, takže je nejvyšší čas využít ještě tento víkend k pěšímu výletu do hor,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Trasa začíná v Rokytnici nad Jizerou na parkovišti P3, odkud se jde vlevo po zelené trase a dále po zeleně značené cyklotrase K5; terén poněkud stoupá. Za krátkou odbočku pak určitě stojí kaplička U Kostelíku, kterou proslavil film Krakonoš a lyžníci.

Na rozcestníku Studenov se cesta stáčí vpravo po modré Janově cestě až na rozcestí Ručičky. Proč Turistické trasy se zde rozbíhají do pěti stran, proto má křižovatka, z níž je krásný výhled na Rokytnici a okolí, tento poetický název.

Další zastávkou na trase jsou Dvoračky, které jsou vzdáleny od rozcestí 2 kilometry. Na tomto místě je dobré dát delší pauzu a jen se tak kochat výhledy od jedné z nejstarších chalup v Krkonoších. Cesta dolů pak vede po žluté trase přes rozcestník Nad Světlankou až do Rokytnice.

Cestou je možné vyzkoušet lezení v korunách stromů na různých lanových překážkách ve výšce 4 až 12 metrů nad zemí v lanovém parku v Rokytnici u dolní stanice lanovky Horní domky. Čekají zde dva okruhy, vhodné pro děti i pro dospělé.

Ti, kdož mají duši závodníka, mohou využít nakonec nabídku jízdy na motokárách na největší motokárové dráze v západních Krkonoších. Je dlouhá 200 metrů a nalézá se u hotelu Starý mlýn.

Trasa výletu je dlouhá 12,5 kilometru a je určena pro rodiny s většími dětmi, rodiny s kočárkem, aktivní seniory, pohodáře i zvídavé turisty. Mapa je k vidění na odkazu https://mapy.cz/s/nepubavuto.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky