Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kruh a Polevsko získají od kraje dotaci za úspěchy v soutěži Vesnice roku 2017

Bc. Markéta Žitná (Dědková)

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 22. 11. 2017 00:00
  • Rozvoj

Sdílet článek

Obec Kruh byla oceněna hodnotitelskou komisí v rámci Programu obnovy venkova Vesnicí roku Libereckého kraje. Vítězstvím v krajském kole, které proběhlo v srpnu 2017, si Kruh zajistil postup do kola celostátního. To se konalo v září roku 2017. Zde v jedné z několika kategorií zvítězila obec Polevsko a získala Cenu naděje pro živý venkov. K úspěchu obcí v soutěži se váží finanční odměny.

Youtube video

„Vítězem krajského kola se stala obec Kruh, která získala zlatou stuhu a postoupila do celostátního kola. Úspěchu dosáhla i obec Polevsko, která se stala vítězem celonárodního kola Ceny naděje pro živý venkov,“ upřesnil Jiří Löffelmann, radní pro resort životního prostředí, zemědělství a rozvoje venkova.

Obci Kruh bude na základě úspěchu v soutěži poskytnuta mimořádná dotace ve výši 500.000 Kč, kterou použije na opravu místní komunikace, chodníků a dovybaví místní sokolovnu. Obec Polevsko získá od kraje 100.000 Kč na projekt výměny veřejného osvětlení. Finanční prostředky budou vydány rovněž z krajského rozpočtu. „Podmínkou jejich čerpání je představení projektu ze strany obcí, na co hodlají peníze využít. Polevsko i Kruh ji beze zbytku splnily,“ dodala Radka Loučková Kotasová, radní pro resort hospodářského a regionálního rozvoje Libereckého kraje.

Rada Libereckého kraje odsouhlasila poskytnutí dotací zmíněným obcím na včerejším zasedání. Krajské zastupitelstvo definitivně rozhodne o finanční podpoře na svém jednání dne 28. 11. 2017. Peněžní prostředky budou vypláceny po podpisu smlouvy o poskytnutí účelové dotace mezi vítěznými obcemi a Libereckým krajem.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky