Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kytičku písniček zpestřili malí piráti i převlečené citrónky

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 21. 05. 2019 00:00
  • Sociální
  • Školství

Sdílet článek

Šestnáctý ročník festivalu Kytička písníček se uskutečnil 15. května v Jablonci nad Nisou. Přehlídky dětských pěveckých sborů mateřských škol Libereckého kraje se zúčastnilo na 150 dětí z šesti mateřských škol Jablonecka. Akce se konala pod záštitou náměstka hejtmana Petra Tulpy.

„Kytička písniček je tradiční akcí, nad kterou rád přebírám záštitu. Jedná se o nesoutěžní přehlídku, která je pro děti dobrou šancí vyzkoušet si vystoupení před publikem. Těší mne vysoká účast malých zpěváčků a především ochota učitelů věnovat čas rozvoji uměleckého cítění u dětí,“ uvedl Petr Tulpa, náměstek hejtmana pro resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti.

Přehlídky se zúčastnily děti z mateřských škol Kapička, Slunečnice, Mšeňáček, Jablíčko, Na Kopečku a samozřejmě dětský pěvecký sbor Skřivánek. „Přehlídka byla pestrá, barevná, s písněmi lidovými i umělými, s doprovodem klavíru, kytary i tahací harmoniky, děti hrály na dětské rytmické nástroje i s doprovodnými tanečky,“ uvádí organizátorka Věra Pokorná.

MŠ Kapička ztvárnila lidové písně, při kterých děti napodobovaly různá řemesla za doprovodu akordeonu. Úvodní skladba z filmu představila piráty z MŠ Slunečnice; nechyběla velká pirátská loď s piráty či převlečené citrónky. S písněmi Petra Skoumala a známé dvojice Svěrák a Uhlíř se představila MŠ Mšeňáček.

Děti z MŠ Jablíčko zpívaly lidové písně, například velice známou skladbu o cestáři. Poprvé se představily Meluzínky z MŠ Na Kopečku s hrou na flétny s klavírním i kytarovým doprovodem. Dětský pěvecký sbor Skřivánek vsadil na veselou vlastní tvorbu i s písní pro jablonecké sportovce. V roli moderátorek se představily Zuzanka Krausová a Kateřinka Poledníková, které uváděly jednotlivé sbory a učitelkám předávaly květiny.

Všechny sbory dostaly diplom za účast, sladkosti a dárky. Akce každoročně probíhá pod taktovkou dětského pěveckého sboru Skřivánek ve spolupráci s jabloneckým Eurocentrem. Podpořilo ji město Jablonec nad Nisou i Liberecký kraj.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky