Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Lednová výstava na kraji představuje Nový Zéland očima Ivana Brabce

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 06. 01. 2023 08:47
  • Rozvoj

Sdílet článek

Novoroční výstavu fotografií Ivana Brabce s názvem Nový Zéland čtyřikrát jinak hostí do 32. ledna výstavní síň vestibulu krajského úřadu. Výstava je přístupná v pondělky a středy od 8 do 18 hodin, v úterky a čtvrtky od 8 do 17 a o pátcích do 16 hodin. Prezentovaný soubor zachycuje čtyři cesty na Nový Zéland v rozmezí let 2009 až 2020. Jednotlivé části již byly vystaveny, celý soubor má premiéru. Každou cestu se snaží Brabec vyprávět z jiného úhlu pohledu.

Ivan Brabec se narodil roku 1952. Je pediatr, čajovník, skaut, tramp, ochránce přírody, musher a  říká o sobě, že není fotograf. „Jsem stárnoucí chlap, který se chce pohledem skrze objektiv na poslední chvíli naučit, co zatím nestihl. Když člověk nějaký čas fotí, něco se mu prostě povést musí. To ale není důvod hned propadnout pocitu, že mám řidičák na zeměkouli. Jsem samouk a znám své mezery v teorii a technice fotografického procesu. Třeba neumím promýšlet snímek dopředu. Ve své profesi i v mimoprofesních aktivitách hodně dám na intuici. Jdu někde s aparátem, vidím cosi, co mne zaujme, tak fotím. Rád fotím detail a lidi a na cestách cizí kraje a jdu svojí cestou. Dnes každý, kdo má aparát a udělá tři snímky, si na facebook dává phoptographer, umělec a podobně. Necítím se na to, abych se rovnal s Koudelkou, Hankem, Cudlínem, Šibíkem nebo i řadou libereckých fotografů, kterých si vážím. No a zařadit se do množiny tvůrců kýčů, kteří sami sebe považují za mistry fotografie se mi taky nechce." 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky