Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberečany u Fryče zajímalo, co se děje na kraji i ve městě

Mgr. Langer Jiří

  • 10. 04. 2013 16:46

Sdílet článek

 

Několik desítek občanů z Liberce i okolí, mezi nimi překvapivě hodně mladých lidí, navštívilo včera liberecké Knihkupectví a Antikvariát Fryč v Pražské ulici, aby se zúčastnilo prvního Večera s hejtmanem.

Na něm hejtman LK Martin Půta přes dvě hodiny odpovídal na otázky týkající se práce a kompetencí Libereckého kraje.

Účastníci probrali nejprve již známější témata – silnice, Dotační program LK, Regionální operační programy či krajské nemocnice, ale pak došlo i na další témata - například hospic, spalovna, ceny tepla, železnice, přestavba libereckých lázní na galerii, fungování Úřadu práce v Liberci, heliport, spolupráce s ostatními hejtmany a také s primátorkou Liberce Martinou Rosenbergovou.

Hejtman mimo potvrdil, že dosavadní jednání s hejtmany a primátorkou jsou korektní, ovšem dosud nelze příliš hodnotit, neboť uběhlo necelých 140 dní od vzniku krajské rady a zastupitelstva.

„Jen je třeba vždy upozornit, že hejtman ani primátorka nejsou samovládci a že kraj nebo město řídí rady a zastupitelstva a ty někdy mohou na našich dohodách občas něco změnit,“ řekl mimo jiné hejtman.

V diskusi znovu potvrdil, že stavba heliportu v krajské nemocnici se letos uskuteční.

„I když se mi tzv. trojnožka nemusí líbit, tak nebezpečí, že v současné složité situaci ve zdravotnictví naše KNL přijde o statut traumacentra, je vysoké, a stavba je pragmatickým řešením,“ doplnil Martin Půta s tím, že obdobně zděděný projekt rekonstrukce bývalých lázní na krajskou galerii je třeba dokončit.        

Před závěrečným potleskem po dvou a čtvrthodinové debatě hejtman majiteli knihkupectví Martinu Fryčovi a přítomným účastníkům přislíbil, že se do kavárny vrátí na besedu o sociálních projektech Libereckého kraje.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky