Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecká zoo přišla o Mano, samici lachtana hřivnatého. Uhynula nečekaně ve věku šestnácti let

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 20. 03. 2024 09:15
  • Digitální úřad
  • Kultura

Sdílet článek

O samici lachtana hřivnatého Mano přišla náhle v pondělí 18. března liberecká zoologická zahrada. Přestože jí bylo již téměř šestnáct let, což je u tohoto druhu průměrný věk dožití, Mano nevykazovala žádné známky nemoci a zdravotních potíží. Ani následná pitva žádnou jednoznačnou příčinu neprokázala, a tak zahrada čeká na podrobné laboratorní výsledky, které pomohou její náhlý úhyn objasnit.

Mano se narodila v Liberci v roce 2008 a v zoo pod Ještědem tak strávila celý svůj dlouhý život. V expozici lachtanů nadále zůstává o rok mladší samec Hugo, který byl jejím celoživotním chovným partnerem.

TZ: Zoologická zahrada Liberec

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky