Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký a Ústecký kraj svolají jednání o možnosti zakázat kamiony na silnici Děčín – Česká Lípa

Mgr. Langer Jiří

  • 04. 04. 2013 12:20

Sdílet článek

 

Radní pro dopravu Libereckého kraje Vladimír Mastník a radní  pro  dopravu Ústeckého kraje Jaroslav Komínek jednali 2. dubna v České Lípě o možnostech omezení či zrušení tranzitní kamionové dopravy na silnici II/262 vedoucí z Děčína do České Lípy.

Jednání se uskutečnilo na základě požadavků občanů a samospráv obcí, ležících na silnici II/262 v úseku Děčín – Česká Lípa, kteří požadují omezení tranzitní nákladní dopravy z důvodu neustále rostoucí intenzity průjezdů těžkých nákladních vozidel, objíždějících mýtem zpoplatněné úseky.

„K tomuto problému jsme obdrželi petici týkající se omezení či zrušení tranzitní nákladní dopravy na této silnici z  důvodu údajné neustále rostoucí intenzity těžkých nákladních vozidel, které se vyhýbají mýtu,“ uvedl radní s tím, že peticí se budou zabývat orgány kraje na dubnovém zasedání.

Na pracovním setkání oba kraje sdělily svá  předběžná stanoviska obou krajů.

„Dohodli jsme se, že svoláme společné  jednání za účasti všech samospráv obcí ležících na silnici II/262 i obcí ležících při silnici I/13, které by se týkaly případné zákazy,“ vysvětlil Vladimír Mastník.

Na jednání budou podle něj přizváni zástupci Ministerstva dopravy a Policie ČR se žádostí o stanovisko, zda lze či nelze omezit kamionovou nákladní tranzitní dopravu na zmíněném úseku.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky