Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj i letos hledá nejlepší potraviny

Bc. Markéta Žitná (Dědková)

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 03. 05. 2018 00:00
  • Magazín
  • Životní prostředí

Sdílet článek

Do 30. května mohou místní farmáři a potravináři přihlašovat své produkty do tradiční soutěže „Výrobek Libereckého kraje z odvětví potravinářství – zemědělství roku 2018“. Nejlépe hodnocené potraviny budou moci následně na svých obalech používat titul Výrobek roku a logo Libereckého kraje. Ocenění budou předána v rámci Krajských dožínek, které se letos uskuteční 1. září v Bílém Kostele nad Nisou. Kromě křišťálových pamětních plaket dostanou potravináři i finanční dary.

„Touto soutěží se snažíme podporovat lokální zemědělské a potravinářské producenty
a představovat obyvatelům Libereckého kraje kvalitní potraviny, které pochází z místních zdrojů,“
říká Jiří Löffelmann, krajský radní, jehož rezort životního prostředí, zemědělství a rozvoje venkova celou soutěž připravuje.

Všechny přihlášené výrobky projdou koncem června hodnocením. „Hodnotit budeme samozřejmě jejich chuť, vůni, vzhled. Rozhodovat bude ale i design obalu a originalita výrobku. Preferováno je využití místních surovin a pozitivní vliv na zdraví,“ dodává radní.

Oceněno bude devět výrobků v kategoriích - masné, mléčné, pekařské, cukrářské, alkoholické nápoje, nealkoholické nápoje, ovoce a zelenina, biopotraviny a ostatní.

Soutěž má své vlastní internetové stránky www.vyrobek-roku-lk.cz. Ty jsou určeny jak pro zájemce z řad soutěžících zemědělců a místních producentů potravin, tak pro širokou veřejnost. Lidé na nich najdou přehled oceněných výrobků od roku 2004.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky