Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj opět otevře dveře svého sídla i pro děti

Mgr. Langer Jiří

  • 10. 05. 2007 00:00

Sdílet článek

[id:5134|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Vloni se Den otevřených dveří setkal s  velkým ohlasem.

Počtvrté pořádá Liberecký kraj již tradiční Den otevřených dveří, který se letos uskuteční 29. května od 10 do 17 hodin. Zároveň zde děti oslaví svůj Den dětí.

„Vloni se do sídla našeho kraje v ulici U Jezu v Liberci přišlo podívat více jak tisíc návštěvníků, a proto jej letos znovu rádi pořádáme.. Stejně jako vloni je určen pro děti i dospělé. Zvláštností letošního ročníku však je, že se koná v den zasedání Zastupitelstva Libereckého kraje, a tak si občané budou moci prohlédnout nejenom prostory sídla kraje, ale zúčastnit se od 14 hodin i pátého letošního zasedání,“ uvedl hejtman Petr Skokan.

!Samozřejmě mohou položit členům Rady kraje a řediteli krajského úřadu dotazy týkající se působnosti oblastí jejich resortu,“ doplnil.

Bohatý doprovodný program je určen zejména pro děti,

V parku se uskuteční soutěžní atrakce pro děti. K dispozici budou například snowboard simulátor, nafukovací hrad, dětský sumo ring, budou se malovat dětské obličeje, bungee running; prezentuje se ekologická příspěvková organizace Střevlík z Oldřichova v Hájích. Za účast v soutěžích, které bude moderovat Jiří Sýkora, získají děti zajímavé suvenýry a laskominy, které věnovala firma Hamé a Liberecký kraj.

„Novinkou bude prezentace psovodů Celní správy ČR Heřmanice  a ukázky z práce 31. brigády radiační, chemické a biologické ochrany, včetně slaňování z nejvyšších pater budovy,“ prozradil hejtman.

Celá budova Libereckého kraje bude zpřístupněna veřejnosti,  včetně Operačního střediska Městské policie Liberec, kanceláře členů rady kraje, ředitele KÚ LK, zasedací místnosti RK a Zastupitelstva LK. Otevřena bude i část multimediálního sálu, kde bude probíhat prezentace bezpečnosti silničního provozu v Libereckém kraji.

„K tomu nás inspiroval dubnový první a úspěšný Evropský den bezpečnosti na silnicích Libereckého kraje. Hned u vchodu do sídla kraje bude stát  historické vozidlo z expozice vratislavického Automuzea a v chodbě podél multimediálního sálu si  lidé budou moci prohlédnout Jiroutkovy fotografie Ještědu,“ namátkou vyjmenoval zajímavosti doprovodného programu Petr Skokan. „A tradičně bude   zpřístupněna také vyhlídka v 17. patře, odkud  je krásný pohled na město Liberec, Jizerské a Lužické hory, Krkonoše a samozřejmě Ještěd,“ dodal s tím, že určitě oblíbenou atrakcí pro veřejnost bude i snad jediný páter noster v našem kraji.

Na upozornění naší čtenářky Romany Lakomé dodáváme, že pater noster funguje i na radnici v Jablonci. n.N., ale je o hodně kratší. Přijďte se přesvědčit!

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky