Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj předložil projekt „Učme se přežít“

Mgr. Langer Jiří

  • 10. 03. 2010 16:32

Sdílet článek

 

Rada kraje souhlasila

a) s předložením projektové žádosti projektu "Učme se přežít" do fondu malých projektů v rámci programu pro podporu přeshraniční spolupráce 2007 - 2013 mezi Svobodným státem Sasko a Českou republikou v rámci cíle "Evropská územní spolupráce" (dále CIL3/ZIEL3),

b) se závazkem předpokládané výše spolufinancování daného projektu do výše 2 604,- € (cca 65 100,- Kč) z rozpočtu Libereckého kraje na rok 2010,

c) s předfinancováním projektu do výše 14 756,- € (cca 368 900,- Kč),

 Projektovou žádost předložil odbor dopravy LK. Partnerem projektu za německou stranu je Mission Zero Projekt gemeinnützige GmbH. Partneři souhlasí, že LK převezme za projekt „Učme se přežít“ roli lead partnera v programu CIL3/ZIEL3.

Projekt je zaměřen na zvyšování bezpečnosti provozu na pozemních komunikacích v Euroregionu Nisa (dále ERN).

Cílem projektu je nadstavba v nabytí znalostí a zkušeností čerstvých držitelů řidičského oprávnění skupiny A, resp. podskupiny A1 a dále šíření informace o výukových možnostech nejen v rámci ERN.

Projekt se sestává ze třech pilířů:

A.        V průběhu roku 2010 uspořádání 2 kurzů bezpečné jízdy na motocyklu pro čerstvé absolventy autoškol v LK (celkem 120 začínajících motocyklistů)

B.        Doplnění těchto kurzů motocyklisty (veřejností)

C.        Dvoujazyčná informační kampaň o možnostech vylepšování znalostí a zkušeností jízdy na motocyklu nejen v rámci ERN, a to v podobě webových stránek a dále ve formě tiskoviny.

V rámci projektu budou ke spolupráci osloveny autoškoly v LK, které by měly poskytnout již v základním kurzu informace o možnosti této nadstavbové výuky.

Celkové odhadované náklady projektu jsou 17 360 € (cca 434 000,- Kč). Pro daný projekt je stanoven kurz 1 € za 25,- Kč. V rámci oblasti podpory CIL3/ZIEL3 je míra spolufinancování žadatele 15%. Předpokládaný podíl LK tedy bude 2 604 € (cca 65 100,- Kč).

Projekt bude realizován v předpokládaném v období od června 2010 do září 2010. První škola bezpečné jízdy na motocyklu pro absolventy autoškol proběhne koncem června 2010 (maximálně 60 účastníků). Druhá pak na konci září 2010.

 

Projekt „Bezpečněji na silnicích“ začne v červenci

(náměstek hejtmana Martin Sepp)

Rada kraje rovněž souhlasila

a) s předložením projektové žádosti projektu "Bezpečněji na silnicích" do fondu malých projektů v rámci programu pro podporu přeshraniční spolupráce 2007 - 2013 mezi Svobodným státem Sasko a Českou republikou v rámci cíle "Evropská územní spolupráce" (dále CIL3/ZIEL3),

b) se závazkem předpokládané výše spolufinancování daného projektu do výše 2 624,- € (cca 65 600,- Kč) z rozpočtu Libereckého kraje na rok 2010,

c) s předfinancováním projektu do výše 14 871,- € (cca 371 775,- Kč),

Také tento projekt je zaměřen na zvyšování bezpečnosti provozu na pozemních komunikacích v LK. Prioritou projektu bude sběr dat a jejich analýza. Výstupem projektu bude sylabus a dále konference pro zástupce Euroregionu Nisa. Materiály a podklady zpracované v rámci projektu budou sloužit jako informace pro účastníky silničního provozu Euroregionu Nisa i pro odbornou veřejnou při hledání řešení v rámci zvyšování bezpečnosti provozu na pozemních komunikacích.

Celkové odhadované náklady projektu jsou 17 495 € (cca 437 375,- Kč). V rámci oblasti podpory CIL3/ZIEL3 je míra spolufinancování žadatele 15%. Předpokládaný podíl LK tedy bude 2 624 € (cca 65 600,- Kč). Projekt bude realizován v období od července 2010 do prosince 2010.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky