Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj představil Regionální inovační strategii

Mgr. Matoušová Barbora

  • 25. 01. 2008 00:00
  • Rozvoj

Sdílet článek

[id:6043|autor:Mgr. Matoušová Barbora|email:barbora.matousova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 327|mobil:|aktualizace:]

S prvním návrhem Regionální inovační strategie, nad kterou převzal záštitu Liberecký kraj, se 21.ledna v sídle Libereckého kraje seznámil koordinační výbor. Je zastřešujícím orgánem tvorby tohoto dokumentu, který tvoří předseda Senátu Parlamentu ČR MUDr. Přemysl Sobotka, hejtman Libereckého kraje Petr Skokan, primátor Statutárního města Liberec Ing. Jiří Kittner (zastoupený Ing. Ivo Paloušem), rektor Technické univerzity v Liberci prof. Ing. Vojtěch Konopa, CSc., předseda Podnikatelské rady Libereckého kraje Ing. Jiří Urban a radní Libereckého kraje pro resort hospodářského a regionálního rozvoje RNDr. Vít Příkaský.

„Inovační proces vnímáme jako součást regionálního rozvoje, uvědomujeme si důležitost podpory inovací k prosazení se v ekonomické oblasti, ke zvýšení konkurenceschopnosti a atraktivity regionu, ke vnímání Libereckého kraje jako regionu progresivních technologií,“ vysvětlil na úvod Vít Příkaský, který jednání vedl.

Současně také seznámil účastníky schůze, v jaké fázi přípravy Regionální inovační strategie se Liberecký kraj právě nachází. První pracovní verze dokumentu byla zpracována v součinnosti s celou řadou partnerů – Agenturou regionálního rozvoje s.r.o., Technickou univerzitou v  Liberci, Výzkumným ústavem textilních strojů v  Liberci, Krajskou hospodářskou komorou Liberec, okresními hospodářskými komorami, agenturou Czechinvest a poradenskou firmou Regioinfo s.r.o.

Podle Víta Příkaského v této chvíli vznikají odborné skupiny, které mají za úkol podrobněji rozpracovat priority a hledat konkrétní opatření vycházející ze současného návrhu.

Liberecký kraj vyzývá možné partnery ze všech sektorů, kteří by se na tvorbě dokumentu chtěli podílet. „Pouze na základě konkrétních požadavků v něm mohou být vhodně nastaveny podmínky pro rozvoj inovačního prostředí v kraji. Navíc dnešní doba, v níž má díky stírajícím se hranicím silné slovo konkurence, si přímo říká o spojení nejrůznějších subjektů pohybujících se v nejrozličnějších oblastech. Musíme zohledňovat širší souvislosti,“ upřesnil radní.

 

Bližší informace o Regionální inovační strategii Libereckého kraje včetně její aktuální verze jsou k dispozici na webových stránkách www.kraj-lbc.cz/inovace.

 

 

 

 

 

 

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky