Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj připravuje novou OPUSCARD ve spolupráci s ISIC

Šírová Květa

  • 12. 01. 2011 12:14

Sdílet článek

Liberecký kraj jako garant systému OPUSCARD spolu se správcem systému a s vydavatelem karet Opuscard společností Liberecká IS, a.s. a vydavatelem mezinárodních identifikačních průkazů studenta ISIC v České Republice společností GTS Alive, s.r.o. přichází s novým produktem spojujícím výhody regionální karty Opuscard a mezinárodních výhod studentské karty ISIC.

Karta je určena studentům středních škol Libereckého kraje. Cobrandová karta spojuje výhody užití obou karet na jedné kartě ISIC/Opuscard. Držitelem karty se může stát pouze student prezenční formy studia na střední škole. Žádost o kartu ISIC/Opuscard podává student ve své střední škole a zde kartu obdrží. Podmínkou je, aby střední škola měla podepsanou smlouvu s vydavatelem karty. Student získá multifunkční kartu s využitím ve škole i mimo ní za cenu, která je nižší, než kdyby obě karty pořizoval odděleně. Student navíc získá unifikovaný průkaz studenta platný nejen v České republice, v celé EU, ale celkem ve 124 zemích světa. Škola získá možnost distribuovat karty s názvem školy, které mohou být použity nejen v rámci běžného provozu školy (např. ke stravování, vstupu do školy, do učeben, ke kopírovacím strojům apod.), ale i mimo školu. Škola vydávající karty s vlastním názvem posiluje sounáležitost svých studentů se školou.

"Cobrandová karta ISIC/Opuscard bude stát 290 Kč. Karta splňuje všechny podmínky pro uplatnění v rámci systému OPUSCARD, např. platnost na 5 let, v ceně karty je licence ISIC na jeden rok," říká náměstek hejtmana LK pro dopravu Martin Sepp.

Například Technická univerzita v Liberci vydává průkaz ISIC sama, je však možné tento průkaz za poplatek 90 Kč registrovat v systému OPUSCARD a dále jej používat jako dopravní kartu v rámci tarifu IDOL nebo jako čtenářský průkaz v Krajské vědecké knihovně. Tuto kartu nelze využívat jako slevovou v rámci slevového Benefit programu.

Systém bude připraven již v tomto čtvrtletí, jeho plné využití se očekává s počátkem nového školního roku, kdy budou podepsány smlouvy se středními školami, které projeví o tuto kartu zájem.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky