Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj propagoval cykloturistiku na veletrhu FOR BIKES

Mgr. Langer Jiří

  • 10. 04. 2013 16:33

Sdílet článek

 

Liberecký kraj se ve dnech 5. – 7. 4. 2013 zúčastnil tuzemského veletrhu FOR BIKES v Praze.

Veletrh určený nejen milovníkům cykloturistiky představil prezentaci turistických regionů České republiky, a také novinky pro všechny aktivní i rekreační cyklisty. Mezi koly, vozíky, oblečením, karavany byly k dispozici i oddechové koutky pro děti, kterým vévodilo velké dětské dopravní hřiště. Aktivně bylo možné vyzkoušet motokáry, elektrokola a další jízdní dvou či čtyřkolové prostředky. Podívat se bylo možné i na předvádění cyklistických výkonů na rampách, nebo se zúčastnit virtuálních závodů na trenažérech.

Na stánku Libereckého kraje se představily i turistické regiony - Českolipsko, Český ráj, Jizerské hory a Krkonoše. Expozici doplnila i prezentace čtrnáctého mezinárodního MTB Marathonu Malevil cup, který se letos koná 15. 6. v Jablonném v Podještědí.

„Návštěvníci získali informace o široké nabídce turistických a cykloturistických možností a také o cyklistických závodech chystaných v Libereckém kraji v letošní sezóně či o možnosti využití cyklobusů,“ uvedla náměstkyně hejtmana LK Hana Maierová a tím, že doporučuje také turistický a mapový portál www.liberecky-kraj.cz, kde si mohou cykloturisté naplánovat libovolnou trasu výletu podle svých představ, získat k tomu detailní popis trasy i s výškovým profilem a vytisknout si jej s sebou na výlet.

Účast na veletrhu lze hodnotit za celý stánek Libereckého kraje jako úspěšnou, zájem o informace ze strany návštěvníků byl velký. 

„Největší ohlas na českolipském stánku měla Zelená cyklomagistrála Ploučnice. V Českém ráji pak Greenway Jizera a inline stezky kolem Jizery v oblasti Malé Skály. V oblasti Jizerských hor pak unikátní Singltrek a na Liberecku Cyklostezka Odra Nisa,“ prozradila náměstkyně hejtmana.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky