Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj se prezentoval na třídenních oslavách Dne Sasů

Šimice Marie

tiskový mluvčí

  • 04. 09. 2017 12:40
  • Magazín

Sdílet článek

V Löbau lidé slavili Den Sasů, na kterém se mohly představit také regiony ze sousedních zemí, včetně Libereckého kraje. Na oslavu přijel i liberecký hejtman Martin Půta, který se na místě setkal s předsedou vlády spolkové země Sasko Stanislawem Tillichem.

Hejtman Martin Půta navštívil v sobotu 2. září 2017 oslavy Dne Sasů, které tentokrát hostilo saské příhraniční město Löbau. Tradiční slavnosti, konané každoročně první víkend v září, jsou oblíbené a velmi navštěvované. Těší se oblibě nejen u občanů města, které je právě pořádá, ale i u obyvatel celého Saska.

Pro všechny návštěvníky oslav byl připraven bohatý kulturní a zábavní program. Mohli vidět pestrá umělecká představení, koncerty, zúčastnit se veletrhů s regionálními produkty a navštívit četné akce, které představují Sasko v celé jeho kráse. Oslavy jsou unikátní i možností, že se na nich mohou prezentovat také sousední regiony z Čech a Polska. Na oslavách se proto kromě Dolnoslezského vojvodství a Ústeckého kraje představil i Liberecký kraj, aby seznámil Sasy se svým kulturním a turistickým potenciálem.

Hejtman Martin Půta se v Löbau setkal mimo jiné s předsedou vlády spolkové země Sasko Stanislawem Tillichem. Během setkání, která se konala ve stanu umístěném v části tematicky zaměřené na saské zemědělství, mohli hosté ochutnat širokou škálu regionálních produktů.                

„S panem premiérem Tillichem jsme ale především diskutovali společné dopravní projekty v příhraničí, jejichž úspěšná realizace ulehčí cestování občanům všech tří zemí,“ přiblížil hlavní téma sobotního jednání hejtman Půta.

 

Sdílet článek

Zpět

Další aktuality

Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky