Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj sobě, Lípa Musica Libereckému kraji! Pomozte i vy 

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 27. 04. 2020 11:40

Sdílet článek

Mimořádný online benefiční koncert s názvem Liberecký kraj sobě, Lípa Musica Libereckému kraji! uchystali na čtvrtek 30. dubna do libereckého Divadla F. X. Šaldy pořadatelé mezinárodního hudebního festivalu Lípa Musica.  Vystoupí umělecký garant festivalu, houslový virtuos  Josef Špaček a klavírista Miroslav Sekera. Výnos ze zakoupených virtuálních vstupenek poputuje na konto veřejné sbírky Libereckého kraje.

Koncert bude streamovat televize RTM+ na facebookové stránce Lípy Musicy a dalších kanálech včetně internetové televize Mall.tv, která jej uvede v rámci série #kulturažije. Záznam bude posléze k vidění v televizním vysílání RTM+ i na www.mall.tv. Koncert doprovodí sbírka na dárcovské platformě Donio.cz, jejíž celý výtěžek věnuje Lípa Musica na veřejnou sbírku vyhlášenou Libereckým krajem pro boj s koronavirem Liberecký kraj sobě! COVID 19.

„Náš kraj je krásný, plný šikovných lidí, sklářů, umělců, sportovců, firem a společností, které dělají svému kraji dobrou vizitku nejen doma, ale v celém světě. Náš kraj je bohatý na sakrální památky a historické objekty, je mimořádný i z pohledu turistického ruchu. Je to kraj Lípy Musicy, která má díky úžasnému zázemí možnost rozkvétat. Nyní je na čase, abychom prostřednictvím hudby vyslali pozitivní poselství a vzájemně se semkli a podpořili krajskou sbírku. Prostředky poputují tam, kde jsou nejvíce potřeba dle uvážení Libereckého kraje, na který jsme právem hrdí,“ říká k projektu Liberecký kraj sobě, Lípa Musica Libereckému kraji! Martin Prokeš, ředitel MHF Lípa Musica.

„Celá Česká republika se ocitla v mimořádné situaci. Všichni se ji snažíme ustát a minulé týdny ukázaly, že nečekáme, až někdo přispěchá na pomoc, ale sami se pustíme do práce a pomáháme si navzájem. Je v tom naděje, že jsme nezapomněli na slova jako vzájemnost, pomoc potřebným, respekt, soucit, úcta. Liberecký kraj na pomoc proti následkům pandemie vypsal veřejnou sbírku, do které dosud lidé přispěli téměř 1,5 milionu korun. Moc si vážím toho, že také pořadatelé festivalu Lípa Musica chtějí pomoci tím, co umí nejlépe. Tedy hudbou. A je pro mě osobně velkým závazkem, že se rozhodli našemu kraji pomoci také houslový virtuos Josef Špaček a klavírista Miroslav Sekyra. Za celý Liberecký kraj děkuji a věřím, že si lidé nenechají ujít tento mimořádný hudební zážitek a také podpoří pomyslnou vstupenkou naší sbírku“, říká Květa Vinklátová, radní pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Koncert začne v 19 hodin a nabídne díla Bedřicha Smetany a Igora Stravinského, v moderované části budou připraveny rozhovory s Martinem Půtou, hejtmanem Libereckého kraje, Květou Vinklátovou, členkou rady Libereckého kraje, resort kultury, památkové péče a cestovního ruchu, ředitelem festivalu Martinem Prokešem a Josefem Špačkem, uměleckým garantem festivalu.

Příspěvky ve výši 100, 300, 500, 1000, 2000, 3000 Kč či v individuálně zvolené výši mohou zájemci již nyní darovat prostřednictvím dárcovské platformy Donio.cz na webu:  https://www.donio.cz/lipamusica.

TZ: Lípa Musica

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky