Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj věnoval sportovním oddílům a jednotám 800 000 Kč na likvidaci povodňových škod

Mgr. Langer Jiří

  • 24. 09. 2010 14:28
  • Rozvoj

Sdílet článek

 

Krajské sdružení ČSTV LK a Krajský fotbalový svaz LK dostanou od Libereckého kraje na opravu sportovních zařízení a hřišť po srpnových povodních 800 tisíc Kč.

„Dotace pro Krajské sdružení  ČSTV činí 250 tisíc a pro fotbalisty 550 tisíc korun z rozpočti mého resortu,“ uvedl náměstek hejtmana LK pro školství a sport Radek Cikl (ČSSD).

 „Z tohoto fondu chce Liberecký kraj pomoci uhradit postiženým oddílům alespoň nejnutnější náklady související se zprovozněním sportovišť nebo zabezpečením jejich účasti v pravidelných soutěžích,“ doplnil s tím, že některá povodněmi postižená zařízení osobně navštívil.

Největší příspěvek, 140 tisíc Kč,  obdrží FK Nová Ves na rekonstrukci fotbalového hřiště (škoda 4 mil Kč), o deset tisíc Kč méně pak Raspenava na rekonstrukci tenisových kurtů, kde škoda dosáhla dvou miliónu Kč. Desetitisícové částky dostali fotbalisté Jiskry Mimoň, Sokola Kunratice, FC Nový Bor, Arsenalu Česká Lípa, Spartaku Chrastava, SK Raspenava, Sokola Víska, Tatranu Bílý Kostel a Jiskry Machnín.

O zbylou dotaci se podělí Slovan Frýdlant, který ji využije na opravu sokolovny, Jachtařský oddíl Hrádek n. N. na rekonstrukci svého poničeného areálu, atleti AC Česká Lípa na úpravu výškařského doskočiště a Sokol Heřmanice, který hodlá opravit koupaliště a nohejbalové hřiště.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky