Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj vyhlašuje 9. ročník výtvarné soutěže O pohár hejtmana LK

Mgr. Langer Jiří

  • 12. 04. 2012 16:31

Sdílet článek

 

Liberecký kraj již podeváté vyhlásil výtvarnou soutěž „O pohár hejtmana Libereckého kraje“ pro děti mateřských a základních škol.  

Akce se koná v rámci preventivní činnosti v oblasti bezpečnosti provozu na pozemních komunikacích na téma „Krok za krokem bezpečně v dopravě“

Výtvarná soutěž, která bude probíhat v období od 12.4.2012 do 31.5.2012, je určena dětem ve třech kategoriích:

                    mateřské školy,

                    první stupeň základní školy,

                    druhý stupeň základní školy.                                                                                  

„Liberecký kraj zároveň vyhlašuje soutěž pro kolektivy z jednotlivých škol s cílem vytvoření návrhu dopravně výchovné kampaně, na základě které společně ovlivníme chování spolužáků, kamarádů, rodičů, řidičů a ostatních účastníků dopravního prostředí,“ uvedl náměstek hejtmana LK pro dopravu Martin Sepp (ČSSD).

Úkolem dětí, žáků a dětských kolektivů je vytvořit návrh dopravně-výchovné kampaně, kterou budeme realizovat a pokusíme se s její pomocí ovlivnit chování cílové skupiny, pro kterou bude kampaň určená.

Žáci mohou dle vlastního zájmu zvolit téma i cílovou skupinu, kterou chtějí ovlivnit. Vyberou si, co je nejvíce tíží, čeho se v dopravě obávají nebo co je hodně zlobí. Navrhnou obrázek nebo slogan, kterým se pokusí cílovou skupinu ovlivnit a na problém upozornit.

Cílem soutěže je vést děti k uvědomění si nebezpečí, rizikového chování druhých a k bezpečnému chování v dopravním prostředí.

·        Příspěvky do soutěže posílejte do konce května 2012.

·        Vítězové soutěže budou informováni do konce června 2012.

·        Vyhlášení proběhne v září 2012 formou slavnostního zahájení provozu tramvaje nebo autobusu s návrhy kampaně za účasti hejtmana Libereckého kraje, vítězů výtvarné soutěže, kolektivu vítězného návrhu kampaně a za účasti médií.

·        Vítězný návrh bude přenesen na samolepící folii a bude umístěn na boku dopravního prostředku.

Pokud děti napíší krátké příběhy nebo slogany, můžeme některé umístit uvnitř dopravního prostředku – máme zájem, aby se zapojily i děti, které nerady kreslí.

 

Soutěž je pořádána na základě činností stanovených dokumentem „Koncepce BESIP v Libereckém kraji“, který byl schválen Zastupitelstvem Libereckého kraje. Garantem soutěže je mezinárodní tým projektu SOL – Save Our Lives (www.sol-project.eu).

Termín odevzdání je nejpozději do 31. 5. 2012, na adresu Krajského úřadu Libereckého kraje, odbor dopravy, U Jezu 642/2a, 461 80 Liberec 2, případně na dětských dopravních hřištích v České Lípě, Jablonci nad Nisou, Frýdlantu, Košťálově, Liberci nebo Turnově.

 

·        Zadní strana práce musí obsahovat tyto údaje:

Název obrázku (cíl kampaně, hlavní myšlenku, slogan apod.)

*        Jméno a příjmení

*        Věk

*        Bydliště

*        Telefon

*        Třída ZŠ

*        Název ZŠ nebo MŠ, kterou autor navštěvuje.

V případě nevyplněných údajů na druhé straně nebude toto dílo do soutěže zařazeno.

Odborná porota vyhodnotí tři nejlepší výtvarné práce v každé ze třech vyhlášených kategorií. Vítězové výtvarné soutěže obdrží hodnotné ceny a upomínkové předměty Libereckého kraje.

 

Maximální velikost zaslaných výtvarných prací je formát A1.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky