Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj vysílá v sobotu po celý den s Radiožurnálem

Mgr. Langer Jiří

  • 08. 11. 2007 00:00

Sdílet článek

[id:5811|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Liberecký kraj se v  sobotu 10. listopadu od 6.15 do 17 hodin představí v celodenním vysílání Českého rozhlasu 1 – Radiožurnálu. V živém vysílání všechny posluchače pozvou redaktoři, mezi nimi i populární liberecká reportérka Ivana Bernátová, která připravila řadu vstupů do vysílání,  na zajímavá místa  našeho regionu a na setkání  s osobnostmi kraje. 

Navštívit s námi můžete Veterinární vojenskou základnu v Grabštejně, výstavu „Automatofony“ v Severočeském muzeu, budeme zkoumat přírodní unikát, který najdete pouze na Liberecku, v Utahu ve Spojených státech a na Marsu. Představíme tak zvaný IQ park, a nenecháme stranou ani starosti obyvatel regionu, které jsou spojeny s naším vstupem do Schengenského prostoru. Odvysíláme  ze studia v Krajské vědecké knihovně v Liberci  i téma o nanotechnologiích i speciální díl soutěže Máte na to, kterou pořádáme s  Deníky,“  prozradil šéf tohoto pořadu  Pavel Kudrna.

Obyvatelé kraje mohou navštívit v průběhu vysílání naše živé studio,“ zve redaktor.

V programu, ve kterém pozve hejtman LK Petr Skokan na návštěvu kraje všechny obyvatele České republiky,  se představí i řada  zajímavých lidí  z našeho regionu.

„Mezi nimi nebude chybět například prorektor Technické univerzity  Oldřich Jirsák či  běžec chystající se na 41. ročník Jizerské padesátky na lyžích Bořivoj Pohl, která má za sebou 26 startů na tomto druhém nejstarším dálkovém běhu v Evropě. Zazpívá například  dětský pěvecký sbor Severáček  a představí se žáci, kteří si přišli „zahrát“ do babylonského IQ Parku,“ doplnil  informace o ojedinělém pořadu  Jiří Langer, tiskový mluvčí Libereckého kraje.

 

Z programu

06.15 – Společný projekt Botanické, zoologické zahrady a Lidových sadů

07.38 – Vojenská veterinární základna Grabštejn + pozvánka na vysílání z Liberce 10.40 – Úvod živého  vysílání z Liberce – hostem  je hejtman Libereckého kraje Petr Skokan.

11.55 – Vaše téma – Nanotechnologie –

14.10 – Máte na to – „soutěžní speciál“ vysílaný přímo z místa přenosu, téma „Liberecký region“. 14.20 – Vaše téma – Nanotechnologie  

14.35 – Kultura – Výstava „Automatofony“ v Severočeském muzeu

 

15.10 – IQ park Babylon

15.15 – Vaše téma – Nanotechnologie

15.35 – Jizerská padesátka, Bořivoj Pohl

___________________________________________________________________________

16.10 – Aktualita z regionu – Bezpečnostní rizika po vstupu do Schengenského prostoru v Libereckém kraji.

16.15 – Vaše téma – Nanotechnologie

16.35 – Nadace Polzenit – vyhledává a podporuje mladé vědce; spolupracují s USA a zkoumají světový unikát – „železivce“, které se vyskytují jen na Liberecku a v Utahu a patrně vznikly stejně jako na Marsu.

16.55 – Závěr vysílání - Soubor Severáček chystá vánoční CD.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky