Koukněte se na Liberec a okolí z výšky. Přijďte na vyhlídku! Od pondělí 5. 5. je otevřena vyhlídka na střeše budovy krajského úřadu, a to každý pracovní den od 8:00 hodin. V pondělí a středu do 16:30, v úterý a čtvrtek do 15:30 a v pátek do 14:00.
Liberecký Radniční sklípek jede
- 10. 03. 2015 18:10
- Magazín
- Zdravotnictví
Radniční sklípek v průběhu bezmála tří měsíců od svého otevření navštívilo téměř 30 tisíc návštěvníků, kterým pouze v únoru připravil vyškolený personál v gastronomii na 12 tisíc jídel a načepoval 20 171 piv. „Obrat za měsíc leden činil 2,371 milionu korun a za únor 2,617 milionu korun,“ upřesnil vedoucí Cateringu KNL Karel Kubelka.
Ve všední dny servírují v Radničním sklípku pravidelně v době oběda více než 300 jídel a v době večeří cca 150 porcí. „O víkendech je poměr obrácen, převládají večeře zhruba tři stovky servírovaných jídel a v době oběda okolo 150 jídel. Denně je to tedy 450 jídel připravovaných kompletně v Radničním sklípku,“ doplnil Karel Kubelka, který má ale v plánu denně servírovat 400 obědů a 150 večeří. Z jídelního lístku si mohou návštěvníci restaurace objednat především tradiční ale i netradiční českou kuchyni, která tvoří sto procent jídelního lístku. Většina jídel je vhodná právě k pivu, které je jedním z hlavních nápojů v Radničním sklípku. Dodávané potraviny i nápoje jsou převážně regionální provenience.
V Radničním sklípku v současné době pracuje v kuchyni 11 stálých zaměstnanců, dalších 16 číšníků a servírek, dvě uklízečky a manažer restaurace. „To je stálý personál Radničního sklípku, který je vyškolen a pravidelně dál každodenně proškolován a instruován tak, aby byly služby poskytované našim návštěvníkům na vysoké úrovni,“ zmínil Karel Kubelka, kterého podpořil i zakladatel Svijanského pivovaru František Horák.
Provoz Radničního sklípku se podle generálního ředitele a předsedy představenstva Krajské nemocnice Liberec MUDr. Luďka Nečesaného, MBA osvědčil, stejně jako spojení s Pivovarem Svijany. „Jedná se o rozsáhlý projekt, který je ekonomicky velmi náročný na provoz. Domnívám se, že pokud chtělo Statutární město Liberec provozovat v Radničním sklípku restauraci, tak toto spojení s Pivovarem Svijany jako stabilním a silným investorem a Krajské nemocnice Liberec, která má velké zkušenosti s cateringem, je jedinou správnou cestou, aby se udržel provoz této oblíbené restaurace,“ doplnil generální ředitel MUDr. Luděk Nečesaný, MBA.
Galerie
Další aktuality
Organizace Post Bellum převzala od kraje vyřazené sanitky, zamíří na Ukrajinu
- 30. 07. 2025
- Sociální
- Zdravotnictví