Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Máchův Máj proběhne v liberecké knihovně

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 06. 09. 2018 00:00

Sdílet článek

V liberecké Krajské vědecké knihovně vzniká sbírka knih Karla Hynka Máchy, především různých vydání jeho známého Máje - už jich je téměř pět desítek. Zasloužil se o ni milovník tohoto českého autora, knihovník Marek Sekyra. Básník, který je také autorem publikace s názvem Máchovské mýty a omyly. Tvůrci sbírky jsou ale i sami čtenáři. Právě oni totiž nosí do knihovny darem své staré knihy.
Pokud mají čtenáři doma nějaké starší knihy od Karla Hynka Máchy a chtějí se o ně podělit, můžou sbírku knihovníka Marka Sekyry rozšířit. „Měl bych radost, kdyby přibylo vydání Máje z 19. století, to nám chybí," říká Sekyra.
Na podzim si budou moci návštěvníci knihovny sbírku prohlédnout, chystáme výstavku nejzajímavějších výtisků - a to k listopadovému výročí Karla Hynka Máchy," doplňuje ředitelka knihovny, Blanka Konvalinková. Romantický básník se totiž v listopadu narodil i zemřel (16. 11. 1810 -  5. 11.1836). S Máchou a jeho tvorbou se mohou návštěvníci knihovny setkat i v rámci celostátního festivalu Den poezie, kdy má knihovna v plánu uspořádat v průběhu listopadu komorní poetický podvečer.

TZ - Krajská vědecká knihovna v Liberci 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky