Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Malíř Vít Příkaský představuje v obrazech vystavěných ve Vratislavicích n. N. barvy svého světa

Mgr. Langer Jiří

  • 04. 06. 2013 14:21

Sdílet článek

Malíř Vít Příkaský, též krajský zastupitel, zahájil v Kavárně KC 101010 v Liberci -  Vratislavicích nad Nisou na konci května výstavu obrazů nazvanou „Barvy mého světa“.

Autor na vernisáži představil výběr ze své tvorby za delší časové období a ukázal techniky, kterými tvoří.

„Vedle grafické tvorby – linoryty a dřevořezy, jsou to akvarely, pastely a kombinovaná technika. V poslední době převažují oleje na plátně,“ prozradil Vít Příkaský s tím, že inspirací jsou mu krása ženského těla, příroda a zajímavosti obyčejných věcí.

„Náměty a předlohy  si upravuji podle svého barevného vidění světa,“ dodal.

Autor sám sebe považuje za amatéra, který se výtvarnému umění věnuje ve svém volném čase. „Maluji pouze pro radost a radost mých blízkých. Je to koníček a relax,“ zdůraznil.

Dvaašedesátiletý RNDr. Vít Příkaský se narodil v Moravské Třebové a jako syn otce důstojníka a matky učitelky spolu se svými dvěma bratry prožil mládí na různých místech Československa – v Praze, Brně, Táboře, Příbrami.

„Zásadní zlom přišel, když jsem začal navštěvovat ZUŠ v Táboře, kde mě učil avantgardní jihočeský malíř Karel Valter. Ten dbal na to, aby každý z jeho žáků vyjadřovali svůj styl a názor, čehož se snažím držet,“ připomněl autor, který žije v Liberci již 35 let.

Výstava je přístupná v době otevírací doby nekuřácké kavárny (popelníky jsou na terase) do konce června.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky