Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Maminky si mohou nechat naočkovat kojence proti rotavirům

Mgr. Langer Jiří

  • 08. 02. 2012 13:28

Sdílet článek

 

Od začátku týdne Všeobecná zdravotní pojišťovna nabízí vakcíny proti rotavirům. Rodiče kojenců je získají za zvýhodněnou cenu a k tomu dostanou navíc od VZP příspěvek 500 Kč při nákupu obou dávek očkovací látky.

Rotaviry jsou nejčastější příčinou průjmů a zvracení u malých dětí. Nejzávažnější bývá první infekce, proto jsou v největším ohrožení velmi malé děti. Jana Nevečeřalová, které se 23. ledna v liberecké nemocnici narodila Teresa Ella, se již v klientském pracovišti Všeobecné zdravotní pojišťovny v Liberci přihlásila do programu.

„Dobře vím, že nejzávažnější bývá první infekce, proto jsou v největším ohrožení velmi malé děti. Vůbec jsem neváhala při rozhodování, zda využít nabídku VZP,“ řekla maminka.

VZP letos svým pojištěncům nabízí řadu preventivních programů. Mezi ty úspěšné patří Zdravý život, Zdravá rodina a Bezlepková dieta. Za to, že se zodpovědně starají o své zdraví, mají pojištěnci VZP možnost získat například příspěvek na permanentku do fitcentra nebo na očkování. Jejich získání není vůbec složité. Stačí, pokud se stanou členy Klubu pevného zdraví a zapojí se do preventivního programu. Za rok lze získat až 1 500 Kč a použít je na péči o své zdraví. Rodiče dětí by také měli vědět, že z programu Zdravá rodina lze čerpat příspěvek 500 Kč na fixní ortodontické aparátky (rovnátka) nebo na očkování nehrazené z veřejného zdravotního pojištění, například proti žloutence typu A.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky