Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Manažerkou komunikace a psychosociální péče KNL je Jolana Strnadová

Mgr. Langer Jiří

  • 10. 03. 2015 18:12
  • Magazín
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

Lékaři a zdravotníci v Krajské nemocnici Liberec, kteří se při své práci setkávají s lidskou bolestí, utrpením a neštěstím pacientů, ale i jejich blízkých, bývají v této souvislosti často konfrontováni s pocity vlastní bezmoci.

Řešit případné obtíže spojené s prožitou situací mohou nově s vyškolenou zdravotnicí Mgr. Jolanou Strnadovou, která se od 1. února 2015 stala manažerkou komunikace a psychosociální péče. Pomoci v krizových situacích se však na půdě KNL věnuje už od konce roku 2013, kdy se stala peer pracovnicí začleněnou do Systému Psychosociální Intervenční Služby (SPIS). Pomoc svým kolegům nabízí napříč nemocnicí a v loňském roce poskytla 18  intervencí, které byly spojeny s 12 těžkými profesními situacemi a v mnoha případech byla pomoc opakovaná. „V nemocnici je určitý druh zátěže na všech odděleních včetně oddělení komplementu,“ dodala Mgr. Jolana Strnadová s tím, že mezi nejkritičtější patří úmrtí dětí, napadení pacientem nebo smrt kolegy. „Jistým druhem zátěže je ale i mediální tlak v případě hospitalizovaných VIP osobností,“ doplnila manažerka komunikace a psychosociální péče.

Kromě poskytování pomoci směrem ke svým kolegům zdravotníkům se ale nově bude orientovat také na pomoc například příbuzným nebo pozůstalým, kteří se nacházejí ve velmi těžké situaci.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky