Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Memoriál záchranářů z Manhattanu se konal již poosmnácté

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 10. 09. 2018 00:00

Sdílet článek

V sobotu 8. září se za účasti radní Radky Loučkové Kotasové konal tradiční memoriál záchranářů z Manhattanu. Dějištěm závodu hasičů, policistů a zdravotníků byla stejně jako v minulých letech výšková budova a přilehlé parkoviště sídla Libereckého kraje.

„Výstup do výškové budovy krajského úřadu a silový víceboj je prověrkou kvalitní přípravy integrovaného záchranného systému. Podobné akce dokazují, jak důležitá je fyzická vybavenost lidí, kteří zachraňují životy ostatních,“ uvedl hejtman Martin Půta.

Soutěží se aktivně zúčastnil i bezpečnostní rada Velvyslanectví USA Hunter Martin. Závodníky čekal silový víceboj a výstup do 17. patra a 21. podlaží s plnou výbavou a v dýchacích maskách. V silovém víceboji na soutěžící čekaly například dvoumetrové bariéry, závaží, které bylo nutné přemístit tlučením palicí, přesun figuríny po vyznačené trase a další překážky. Během výstupu do výškové budovy měli hasiči zapnuté dýchací přístroje, na sobě nasazenou přilbu a zásahový komplet. V jiné předepsané výstroji závodili záchranáři a policisté.

„Jsem velmi ráda, že jsem mohla být přítomná na vyhlášení výsledků této soutěže. Soutěže, která se již stala tradicí, kdy dobrovolní hasiči, policisté a záchranáři každoročně vzdávají hold obětem teroristického útoku na newyorská dvojčata,“ dodala radní Radka Loučková Kotasová, radní Libereckého kraje pro resort hospodářského a regionální rozvoje, evropských projektů a územního plánování, která celé akci s nadšením přihlížela.

Závod pod záštitou hejtmana Libereckého kraje Martina Půty jako tradičně pořádal Sbor dobrovolných hasičů Růžodol I ve spolupráci s Hasičským záchranným sborem Libereckého kraje.

  • Manhattan_2018_vysledky (.pdf)
    94 kB
    10. 09. 2018 14:51

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky