Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Mezinárodní Konferenci o etické výchově na školách zahájil náměstek hejtmana LK Radek Cikl

Mgr. Langer Jiří

  • 09. 11. 2011 16:17

Sdílet článek

 

Národní institut pro další vzdělávání, krajské pracoviště Liberec ve spolupráci s Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, pod záštitou Josefa Dobeše, ministra školství, Radka Cikla (ČSSD), náměstka hejtmana pro resort školství, mládeže, tělovýchovy a sportu, a Kamila Jana Svobody, náměstka primátorky Statutárního města Liberce pro resort školství, kultury a sociální oblasti, uspořádal včera v sídle Libereckého kraje, Krajskou konferenci s mezinárodní účastí ke zkvalitnění vzdělávání etické výchovy v ČR.

 

Etická výchova dětí je jako předmět v rámci školních výukových plánů od roku 2009 zařazena do výukového programu základních škol. Etická výchova je koncipována jako doplňující vzdělávací obor - školy si jej mohou, ale i nemusí vybrat.

„Výzkumy i zkušenosti pedagogů vypovídají o tom, že stále roste míra agresivity, nezdvořilosti a odmítání autority učitele ze strany žáků. Důležitost a aktuálnost tohoto kroku podporují i zkušenosti z většiny ekonomicky rozvinutých zemí, například v 16 zemích OECD, ve kterých je předmět s podobným obsahem do vzdělávacího systému zařazen, třeba. na Slovensku, ve Finsku, v Německu a dalších,“ řekl mimo jiné náměstek hejtmana.

„Za zavedením etické výchovy do škol je snaha zacelit mezeru v reformě českého školství, ve které chybí předmět, který by systematicky rozvíjel mravní úsudek žáka, jeho vnímání hodnot a jeho prosociální chování,“ dodal Radek Cikl.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky