Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Mezinárodního finále soutěže Enersol 2013 se zúčastní dva reprezentanti LK

Mgr. Langer Jiří

  • 25. 03. 2013 12:00
  • Školství

Sdílet článek

 

Dělené vítězství Barbory Šádkové v kategorii Enersol a popularizace a šesté místo projektu Petra Bernáta a Leona Rybáře v hlavní kategorii Enersol a praxe jsou nejlepší umístění, na která dosáhli reprezentanti Libereckého kraje v celostátním finále ekologického soutěžního projektu Enersol 2013. Všichni tři postupují do mezinárodního kola, které se koná 18. a 19.  dubna v Táboře.

Město Cheb přivítalo ve dnech 21. a 22. března 2013 jedenáct krajských reprezentací, jejíž zástupci prezentovali své projekty na témata - obnovitelné zdroje energie, snižování energetické náročnosti a omezování emisí v dopravě. Devítičlenná reprezentace Libereckého kraje obsadila v pořadí krajů osmé místo. Nejlepším výsledkem krajských zástupců bylo pódiové umístění žákyně Střední odborné školy a Gymnázia v Liberci Barbory Šádkové s prací Hrajeme si s fyzikou-energie a její zdroje. Úspěchem je i šestý nejlepší projekt s názvem Úspora energie ve výtahovém průmyslu z celkových 22 projektů prezentovaných ve stěžejní kategorii Enersol a praxe, který je dílem rovněž žáků školy Na Bojišti Petra Bernáta a Leona Rybáře.

„Tato dvě pěkná umístění zajistily prezentujícím účast v dubnovém mezinárodním kole konaném v Táboře. Poděkování si ale zaslouží i další žáci reprezentující kraj v soutěžní konferenci Enersol 2013,“ pochválil účastníky z Libereckého kraje Zdeněk Krabs, kapitán krajské reprezentace a ředitel SOŠ a G Na Bojišti Liberec.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky