Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Ministerstvo vnitra ČR vyhlašuje soutěž Úřad roku Půl na půl – respekt k rovným příležitostem.

Mgr. Langer Jiří

  • 04. 03. 2011 15:05
  • Školství

Sdílet článek

 

Od 1. března 2011 jsou vyvěšeny na internetových stránkách Ministerstva vnitra ČR dotazníky k soutěži Úřad roku „Půl na půl“ – respekt k rovným příležitostem. Soutěž organizuje Ministerstvo vnitra ČR ve spolupráci s Gender Studies, o.p.s. již od roku 2007.

 

„Cílem soutěže je monitoring a podpora zavádění politiky rovnosti žen a mužů a principu gender mainstreamingu do práce úřadů veřejné správy v České republice. Prosazování opatření zaměřených na rovnost žen a mužů je součástí priorit a postupů vlády ČR při prosazování rovných příležitostí pro ženy a muže,“ uvedl ředitel KÚ LK René Havlík.

V souladu s prioritami a postupy vlády by měl každý úřad veřejné správy začlenit principy rovnosti do své práce ve dvou základních směrech:

1.      dovnitř vlastního úřadu, tedy směrem k zaměstnancům a zaměstnankyním,

2.      ve vztahu k obyvatelstvu, které na území samosprávného celku žije. 

 

Soutěže se může zúčastnit jakýkoli úřad veřejné správy na obecní, městské i krajské úrovni. Soutěž je rozdělena do třech samostatných kategorií:

·        obce I. typu,

·        obce II. a III. typu,

·        krajské úřady.

 

V případě zájmu územního samosprávného celku o soutěž je nutné do 15. dubna 2011 vyplnit dotazník umístěný na webových stránkách Ministerstva vnitra ČR http://www.mvcr.cz/clanek/soutez-urad-pul-na-pul-5-rocnik-2011.aspx či na stránkách odboru kancelář ředitele Krajského úřadu Libereckého kraje http://kancelar-reditele.kraj-lbc.cz/.

Vyplněný dotazník je třeba odeslat v elektronické podobě na adresu ferrarova@mvcr.cz nebo poštou na adresu: PhDr. Eva Ferrarová, Ph.D., odbor řízení rozvoje lidských zdrojů, Ministerstvo vnitra ČR, Nad Štolou 3, 170 00 Praha 7. Bližší informace o soutěži lze také získat na telefonním čísle 974 832 018.

 

Hodnotící komise složená ze zástupců a zástupkyň Ministerstva vnitra, Úřadu vlády ČR, zástupců a zástupkyň úřadů územních samosprávných celků a Gender Studies, o.p.s., se sejde během května 2011 a na základě kritérií stanovených pro příslušné kategorie dotazníky vyhodnotí a udělí ocenění Úřad roku „Půl na půl“ – respekt k rovným příležitostem. Ocenění se udílí prvním třem umístěným úřadům v každé kategorii. Slavnostní předání ocenění nejlepším vybraným úřadům se uskuteční v červnu 2011 na konferenci „Rovné příležitosti“, kterou každoročně v Praze pořádá, tentokrát pod záštitou ministra vnitra Radka Johna, Ministerstvo vnitra ČR.

 

„V předchozím ročníku soutěže zaznamenal Liberecký kraj úspěch v kategorii obce I. typu. Na prvním místě se umístila obec Proseč pod Ještědem a na třetím místě ve stejné kategorii obec Bělá,“ připomněl René Havlík. 

 Viz také přílohy

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky