Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Mladí automechanici z Trojzemí mezi sebou budou soutěžit

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 08. 04. 2016 13:32

Sdílet článek

Střední škola automobilních a elektrotechnických oborů v Liberci Na Bojišti pořádá již 15 let spolu se střední odbornou školou v Žitavě mezinárodní setkání a soutěž mladých automechaniků. Letos se k nim přidají i jejich kolegové ze spřátelené technické školy z Polska. Tradiční setkání mladých odborníků v automobilové profesi a jejich vyučujících se uskuteční již příští středu 13. dubna na střední škole v Liberci Na Bojišti.

Mladí automechanici porovnají své teoretické znalosti a praktické dovednosti v autoopravárenství. Při soutěži budou používat nejmodernější automobilní diagnostickou techniku a speciální nářadí. Vyučující si zase vymění zkušenosti z pedagogické práce i z rychle vyvíjející se automobilní oblasti. Soutěž je však především využívána jako prostor pro přátelské setkání mladých lidí z Trojzemí a přínosem je rovněž komunikace žáků v cizím jazyce. V letošním roce se podařilo zajistit účast i mladých automechaniků ze spřátelené technické školy z Polska. S touto školou z Jelenii Gory spolupracuje liberecká střední škola Na Bojišti již řadu let v projektu Enersol. 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky