Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Mladí slalomáři závodili na Paraplíčku o Český pohár

Mgr. Langer Jiří

  • 13. 09. 2007 00:00

Sdílet článek

[id:5593|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Letošní vrcholný závod vodních slalomářů v kategorii žáků se uskutečnil v sobotu 8. září pod záštitou hejtmana Libereckého kraje Petra Skokana, velkého milovníka divoké vody, na nově upravené peřeji a slalomové trati Paraplíčko u Železného Brodu. Závodem zároveň vyvrcholila celoroční soutěž mladých slalomářů Český pohár žáků.

Organizátory poněkud vystrašila vysoká hladina Jizery ještě den před závodem.

“Příroda se k vodákům zachovala přívětivě a povodňová voda v Jizeře stihla odtéct do sobotního rána, takže bylo možno uspořádat regulérní závody ve všech lodních i věkových kategoriích," popsal ředitel závodu Michal Veřtát z pořádajícího místního Klubu kanoistiky Železný Brod.

“Dokonce si závodní trať mohli ve vloženém závodě zkusit i ti vodáci, kteří se pro svůj věk ještě nemohou zúčastnit vrcholného závodu, ale svojí zručností již obtížnou vodu zvládají," dodal.

Závodu se zúčastnilo celkem 126 lodí v individuálních kategoriích a 25 tříčlenných družstev.

Úprava Paraplíčka proběhla v uplynulých dvou letech za pomoci Libereckého kraje a Povodí Labe. “Svým charakterem a přiměřenou obtížností je předurčena především pro trénink, běžné závody nižší obtížnosti, závody žáků, eventuálně veteránů. Výhodná je také pro týdenní tréninková soustředění mládeže, protože se nachází vedle prostoru pro táboření. Jinak je peřej použitelná pro všechny vodáky od turistů přes outdorové aktivity," vysvětlil Michal Veřtát.

Vítězové v jednotlivých kategoriích: Jakub Hojda (Horšovský Týn), Jakub Mrůzek (Opava), Pavlína Zástěrová (Písek), Karolína Galušková (Sušice), Jaroslav Strnad (USK Praha), Ondřej Hošek (KK Brno), Zverka - Hojda (Horšovský Týn), Žniva - Zátopek (Valašské Meziříčí).

S využitím Igenus.cz

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky