Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Mše svatá za oběti povodní za účasti hejtmana LK

Šírová Květa

  • 22. 09. 2010 08:42
  • Rozvoj

Sdílet článek

Hejtman Libereckého kraje Stanislav Eichler se včera zúčastnil společně s Martinem Seppem, náměstkem pro dopravu, starosty postižených obcí a dalšími mše svaté za oběti srpnových povodní. Mše se konala v kostele Nalezení Svatého Kříže ve Frýdlantu a celebroval ji litoměřický biskup Mons. Jan Baxant.

„Při mši jsem myslel na všechny oběti a na neštěstí obyvatel, které postihly povodně. V některých obcích již není po povodních ani památky, ale v těch nejvíce zasažených se budou lidé s následky povodní potýkat ještě dlouho. Snažím se intenzivně shánět finanční prostředky na zaplacení povodňových škod, ale vím, že je to běh na dlouhou trať. Kvůli všem obyvatelům Libereckého kraje budu doufat, že se mi a celé Radě LK podaří finanční prostředky co nejdříve a v co největší výši sehnat,“ říká hejtman Libereckého kraje Stanislav Eichler.

V průběhu mše Mons. Jan Baxant poděkoval hejtmanovi, všem starostům, hasičům, policistům, záchranářům a všem dobrovolníkům, za rychlou a účinnou práci, kterou odvedli v postižených oblastech.

„Bezprostředně po tragédii, která se ve vašem kraji stala, jsem napsal dopis papeži Benediktu XVI. Nečekal jsem, že mi Svatý otec odpoví  záhy. Ptal jsem se, jak je to možné. Bylo mi odpovězeno, že tak jako přišla blesková povodeň, musí se i bleskově pomoci. Mám velkou radost, že i Svatý otec vyjádřil svou lítost a nabídl pomocnou ruku,“ řekl litoměřický biskup.

Po skončení mše svaté vyšel Mons. Jan Baxant před kostel, kde za přihlížení hejtmana LK Stanislava Eichlera, hasičů a všech hostí požehnal dvěma novým vozům Dobrovolných hasičů z Frýdlantu, jejichž hasičská zbrojnice byla o srpnových povodních také zaplavena.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky