Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Na festivalu Dixieland v Křižanech zahraje mimořádně osm kapel

Mgr. Langer Jiří

  • 03. 08. 2011 13:00

Sdílet článek

 

Už posedmé se koná v sobotu 6. srpna od 13 hodin v Křižanech u Liberce hudební festival Dixieland v Křižanech. Vystoupí na něm osm špičkových jazzových kapel - Liberecký dixieland Old Stars, Indigo, Jazz Fiddlers, Revival Swing Band, Brass Band Rakovník, Traditional Jazz Studio Praha, Steamboat Stompers a Ajeto Glass Dixieland Nový Bor. Hudební program  zahájí ve  13 hodin náměstkyně hejtmana LK Lidie Vajnerová. Slavnost však  začíná už v 9 hodin – představí se hasiči, místní firmy a spolky se svou činností, regionálními výrobky a řemesly. A nebudou chybět atrakce pro děti, jako jsou skákací hrad nebo kolotoče.

 „Opět přivítáme skvělé Smetáčkovce a jejich Tradicional jazz studio, a také Steamboat Stompers.Obě kapely už u nás sklidily velký úspěch v minulých letech. A tak se i v letošním ročníku vedle výborných regionálních dixielandových kapel z Liberce a Nového Boru představí vlastně ti nejlepší jazzmeni, kteří se v tuzemském dixielandu pohybují 

A abychom lidem nahradili „absťák“ z minulého roku, kdy se mnozí kvůli povodni do Křižan nedostali, pozvali jsme osm kapel, oproti obvyklým sedmi,“ uvedl Jan  Zitko, iniciátor akce a člen spolupořadatele - Občanského sdružení Křižanský trpaslík, které před třemi lety pro návštěvníky areálu postavilo pro osvěžení kašnu.

„Věřím, že se příznivci dixielandu nenechají odradit neustálými poplašnými zprávami meteorologů, Máme nachystanou velkou zastřešenou plochu, pod kterou bude možno se při případné přepršce uchýlit,“ zdůraznil Zítko s tím, že je rovněž připraveno dostatečně velké parkoviště

Po skončení programu bude pro návštěvníky

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky