Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Na kraji bude 10. května seminář o vzdělávání dospělých programem Grundtvig

Mgr. Langer Jiří

  • 05. 05. 2011 15:35

Sdílet článek

 

Eurocentrum Liberec ve spolupráci s Národní agenturou pro evropské vzdělávací programy (NAEP) a Libereckým krajem připravují na 10. května od 14.30 hodin v sídle Libereckého kraje, U Jezu, v Liberci seminář na téma Vzdělávání dospělých s programem Grundtvig.

Konzultant programu Jan Trnka Grundtvig představí a dále posluchačům poradí, jak mohou získat nové znalosti a zkušenosti na některém ze vzdělávacích kurzů a pobytů v zahraničí (workshopů), které aktuálně program Grundtvig nabízí.

Program Grundtvig si podle něj klade za cíl vzdělávání dospělých zkvalitnit, inovovat, také zvýšit jeho dostupnost a zavádět nové metody. Nabízí různé druhy aktivit jako jsou mobilita osob, projekty partnerství, vzdělávací workshopy, dobrovolnické projekty atp.

Zahraniční zkušenosti jsou nedocenitelné – a nemluvím  zdaleka jen o mladých studentech, kteří využívají ke studiu v zahraničí Erasmus; Grundtvig je právě nabízí i těm „dospělým“ studentům,“ doporučuje vedoucí Eurocentra Liberec Eva Stanková  s odvoláním na vlastní zkušenost se studijním pobytem v zahraničí.

Účastníci semináře se seznámí i s projektem „Živé knihovny“ občanské společnosti LOS, který představí její předseda jako příklad konkrétních zkušeností s podporou z Grundtvig. Každý, kdo je do vzdělávání dospělých zapojen, ať už jej poskytuje nebo přijímá, je na seminář srdečně zván.

Program Grundtvig je v rámci Programu celoživotního učení zaměřen na výukové a vzdělávací potřeby osob ve všech formách vzdělávání dospělých a na instituce, které toto vzdělávání nabízejí nebo podporují. Seminář je proto určen nejen poskytovatelům vzdělávání dospělých (ať už se jedná o školy, konzultační a poradenské subjekty aj.) ale i pro neziskové či dobrovolnické nevládní organizace, výzkumná centra, subjekty zodpovědné za formy, metody a postupy týkající se jakéhokoli aspektu vzdělávání dospělých na místní, regionální a národní úrovni a v neposlední řadě pro „dospěláky“, kteří se sami vzdělávají.

 

Více info na webu Eurocentra Liberec www.euroskop.cz/eurocentrum.liberec

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky