Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Na kraji se sešli mladí zástupci žákovských parlamentů

Daníčková Blanka

tiskový mluvčí

  • 09. 05. 2016 11:11
  • Školství

Sdílet článek

Žákovské parlamenty základních škol z Libereckého kraje se před několika dny sešly u společného stolu na půdě Krajského úřadu Libereckého kraje. Společně řešily, čím by se dětské parlamenty měly zabývat a jak jejich fungování vylepšit. Sešla se s nimi radní Libereckého kraje pro resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti Alena Losová a vedoucí odboru školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Libereckého kraje Leoš Křeček. Setkání zorganizovaly Základní a Mateřská škola Raspenava společně se Základní a Mateřskou školou Zákupy.

Parlamenty se vzájemně představily a jejich členové informovali o fungování každého z nich. Zástupci parlamentů si také vytvořili plán fungování jejich parlamentu na příští školní rok a při závěrečné diskuzi probrali klady a zápory současného školství. Dohodli se také na organizaci společných akcí.

„Byla jsem velice mile překvapena, jak vážně žáci toto setkání pojali. Všichni přijeli perfektně připraveni, se spoustou zajímavých nápadů a s chutí dozvědět se více o fungování ostatních školních parlamentů. Bylo to jako se zúčastnit zasedání skutečného parlamentu, avšak naši diskutující byli o několik dekád mladší,“ pousmála se krajská radní Alena Losová

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky