Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Na kraji vyhlásili výsledky soutěže Stejná šance – Zaměstnavatel 2010

Mgr. Langer Jiří

  • 14. 04. 2010 17:26
  • Rozvoj

Sdílet článek

 

Soutěž firem, které na běžném pracovním trhu zaměstnávají lidi se znevýhodněním a dávají jim tak stejnou šanci jako ostatním - Stejná šance – Zaměstnavatel 2010 v Libereckém kraji, je u konce, když v sídle Libereckého kraje pod záštitou radního LK pro sociální věci a menšiny Pavla Petráčka (ČSSD) byly dnes vyhlášeny výsledky.

První cenu získala společnost Sky Restaurant s.r.o. McDonald´s – restaurační provoz s Mirkem Sladkým (pracovní pozice pracovník úklidu. Druhý skončil známý liberecký restauratér Jiří Polák, LIB-IT – provoz restaurace, jenž zaměstnává Vieru Perglerovou (pracovní pozice úklid a pomocné práce v kuchyni). Bronzovou pozici obsadila firma EMBA s.r.o. – výroba kancelářských potřeb s Martinem Ulrichem na pracovní pozici logistik.

V Libereckém kraji bylo nominováno dalších 9 zaměstnavatelů: Krajský úřad Libereckého kraje, Komunitní práce Liberec, o. p. s., Pizza Restaurant, Technické služby Hodkovice, Freezart Plus, s. r. o., Technické služby města Český Dub, ESY HANDICAP HELP, o.s., MEZINÁRODNÍ CENTRUM UNIVERSIUM o. p. s. a „D“ občanské sdružení.

„Odborné komise v jednotlivých krajích, vyhodnocovaly podle předem stanovených kritérií zaměstnavatele, kteří dokázali udělat nejvíc při zaměstnání znevýhodněného člověka.  Kritériem hodnocení je například typ uzavřeného pracovně právního vztahu, délka pracovního vztahu, typ znevýhodnění zaměstnance v souvislosti se zastávanou pozicí, úprava pracovních podmínek, pracovní doby, ale posuzuje se také účast zaměstnance na firemních akcích, celkový přístup pracovního kolektivu, vstřícnost vedení firmy apod.,“ uvedla Antónia Dechťarová, ředitelka organizace Rytmus, která soutěž spolupořádá.
Nominována nemohla být firma s více než padesáti procenty zaměstnanců se znevýhodněním ani chráněná dílna. Odborné komise byly složeny ze zástupců krajských úřadů práce, hospodářských komor, odborníků z řad agentur pro podporované zaměstnávání a uživatelů této služby,

 

Vyhlašovateli soutěže byly

Rytmus, o.s, Asistence, o.s., FORMIKA, o.s. ve spolupráci s Grafton Rekruitment v Praze,

Rytmus Liberec, o.p.s. , Rytmus Chrudim, o.p.s. a Česká Abylimpijská Asociace, o.s. v Pardubickém kraji a Agentura osmý den,o.s a Jurta, o.s. v Ústeckém kraji.

 

Bližší informace:

ing. Dechťarová Antónia
ředitelka organizace

Rytmus Liberec o.p.s.
Palachova 504/7
460 01 Liberec 1
tel.: 485 100 626
mob: 773 800 661
email: tony.dechtar@rytmus.org
www.liberec.rytmus.org, www.rytmus.org

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky