Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Na programu rady kraje byl i Jedličkův ústav

  • 15. 08. 2001 01:00

Sdílet článek

[id:42|autor:|email:|telefon:|mobil:|aktualizace:]

Rada kraje včera doporučila zastupitelstvu zrušit organizační složku kraje - Jedličkův ústav pro tělesně postiženou mládež v Liberci ke dni 31.8.2001 a dále doporučila zastupitelstvu schválit zřízení příspěvkové organizace kraje - Jedličkův ústav pro tělesně postiženou mládež v Liberci k datumu 1.9.2001. Dále si radní vyžádali po radní Ireně Benešové, pověřené řízením resortu sociálních věcí, bezpečnosti a národnostních menšin, předložit radě kraje přehled všech dosavadních kroků, které byly učiněny ode dne převzetí Jedličkova ústavu k 1.7.2001. Ing. Milan Vašák, radní LK : "Jedličkův ústav opravdu nenaplňuje představu organizační složky kraje. Byl jsem jednoznačně pro změnu statutu organizace na příspěvkovou." Pro změnu hovoří především to, že organizační složky většinou mají nízký počet zaměstnanců, oproti tomu Jedličkův ústav má 143 pracovníků, dále organizační složky nedisponují náročným technickým vybavením, Jedličkův ústav má naopak vedle zdravotnického vybavení i vývařovnu a prádelnu. Nemalý podíl na tomto rozhodnutí má i fakt, že v Jedličkově ústavu je kromě zdravotnického personálu i technická obsluha a také speciální pedagogové. Personální odvětvové dělení totiž opět není příkladem organizační složky.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky