Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Na restaurování archeologických nálezů z Příšovic jde dvě stě tisíc korun

Mgr. Langer Jiří

  • 15. 09. 2008 00:00

Sdílet článek

[id:6951|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Rada kraje schválila přidělení finančního příspěvku na restaurování archeologických nálezů ze záchranného archeologického výzkumu žárového pohřebiště z pozdní doby bronzové v Příšovicích z Fondu  kulturního dědictví Libereckého kraje ve výši 200.000,00 Kč Severočeskému muzeu v Liberci.

Na základě Statutu Fondu kulturního dědictví Libereckého kraje a Zásad Fondu kulturního dědictví, které byly schváleny Zastupitelstvem Libereckého kraje na 10. zasedání dne 27. listopadu  byla odboru kultury, památkové péče a cestovního ruchu předložena žádost o finanční dotaci ve výši 200.000,00 Kč na restaurování keramických nádob a kosterních pozůstatků ze žárového pohřebiště z pozdní doby bronzové získaných během záchranného archeologického průzkumu v Příšovicích v letech 2005 a 2006 na lokalitě „Na Cecilce“, která byla prohlášena Ministerstvem kultury kulturní památkou,“ uvedl náměstek hejtmana pro kulturu a památkovou péči Antonín Schäfer s tím, že žádosti o finanční podporu na záchranné archeologické výzkumy lze podle Zásad Fondu předkládat v průběhu celého roku.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky