Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Na Střední odborné škole Liberec proběhl Kurz španělské kuchyně

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 25. 10. 2019 00:00
  • Školství

Sdílet článek

Žáci 3. ročníku kuchařského oboru spolu se skupinkou žáků z obchodní a praktické školy připravovali ve cvičné a školní kuchyni v úterý 22. října španělské pokrmy na Kurzu španělské kuchyně, který vedl šéfkuchař Enrique García Tejada.

„Aktivita SOŠ Liberec směrem ke studentům se mi dlouhodobě líbí. Akce podobného typu pořádají pravidelně a vždy jsou spojeny s návštěvou zahraničních hostů. Studenti si tak zažijí přípravu reálné slavnostní akce, která je pro ně praxí do budoucna,“ uvedl Petr Tulpa, náměstek hejtmana pro resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti.

Ten pro ně už podruhé zorganizovala škola za spolupráce a pod záštitou Velvyslanectví Španělska v ČR a vedl jej šéfkuchař Enrique García Tejada. Za jeho dohledu vznikl pod rukama žáků předkrm v podobě pečené zeleniny po katalánsku (Escalivada de verduras), hlavní chod – brambory z kraje la Rioja (Patatas a la Rioja) a pomeranč s medem a olivovým olejem jako dezert. Pokrmy pak ochutnali samotní účastníci kurz, zaměstnanci školy, ale také vzácní a milí hosté. Mezi nimi byli pracovníci španělské ambasády v Praze pan Fermín López, obchodní atašé, paní Amaya Cal Lineras, atašé pro vzdělávání a pan Miguel Valentín, obchodní analytik. Akci navštívila také paní Radka Loučková Kotasová, radní Libereckého kraje, pracovnice odboru školství mládeže a tělovýchovy Krajského úřadu Libereckého kraje a odborní učitelé ze Střední školy profesní přípravy z Hradce Králové. „Všem náramně chutnalo. Na závěr kurzu zazněla z úst hostů slova chvály a obdivu nad umem a pracovitostí našich žáků, kteří pak obdrželi ze svoje snažení drobné dárky. Poté si ještě naši španělští hosté se zájmem prohlédli celý areál školy a tím byla další akce obohacující výuku ukončena. Doufáme, že podobný kurz se uskuteční i v dalším školním roce,“, doplnil ředitel školy Milan Adamec.

TZ i foto: SOŠ Jablonecká 999, Liberec

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky