Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Na Sychrově budou soutěžit němečtí krátkosrstí ohaři

Mgr. Langer Jiří

  • 16. 09. 2010 13:10

Sdílet článek

 

Krajský radní Jaroslav Podzimek (ČSSD) se 18. záři v 8 hodin zúčastní slavnostního zahájení 63. ročníku mezinárodní kynologické soutěže německých ohařů na Sychrově - Memoriálu Františka Vojtěcha.

„Význam Memoriálu Františka Vojtěch, jedné z nejprestižnější kynologické soutěž v Evropě, je mimořádný, proto jsem přijal nad touto soutěží záštitu,“ uvedl radní.

Jak potvrdili za pořadatele Jiří Formánek, z kynologické komise OMS, Miroslav Tomáš, předseda kulturně-výchovné komise OMS, a Jiří Kořínek, předseda mysliveckého sdružení z Proseče p. J. se  tato soutěž za šedesát tři let pouze dvakrát konala na Českolipsku.

„Nyní Liberecký kraj převzal pořadatelskou štafetu od Plzeňského,“ řekl předseda OMS s tím, že očekávají účast  nejméně dvaceti špičkových kynologů z Česka a Německa.

Německý krátkosrstý ohař vznikl v Německu nekontrolovaným křížením různých loveckých psů. Ke konečné podobě přispěli především evropští lovečtí psi, kteří byli využívání k lovu pernatého ptactva. V současné době je německý krátkosrstý ohař velmi elegantní a všestranný lovecký pes, který právem nachází využití i jako milý společník a rodinný pes.
Německý  krátkosrstý ohař je přítulný a snadno se cvičí. Lovecký výcvik je doporučován až po zvládnutí základních pokynů. Je velmi oddaný svému majiteli a při správném výcviku je schopen plnit lovecké povinnosti až do vysokého věku.
Srst je třeba pouze cca 1x týdne vykartáčovat. V neposlední řadě by se nemělo zapomínat na péči o svislé uši, kterým hrozí časté záněty zvukovodů. Je to velmi aktivní pes, kterému je třeba dopřát hodně pohybu a aktivity.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky